Mládežnický hokej

Z akademie: Nejmladší Tygři v akci nebo nový projekt developmentu

Liberec - Uplynulý víkend patřil v naší akademii nejmladším tygřím nadějím, na programu byl jak Liberecký pohár, tak předškoláček. Hráči nejmladší kategorie Tygřík dokonce odehráli své vůbec první zápasy v životě. Kromě toho Bílí Tygři představili také nový program podporující rozvoj hráčů – květnové Development weekends!

První zápasy v životě

V sobotu 25. března se ve Svijanské aréně konala poslední zastávka letošního Libereckého poháru pro hráče z prvních tříd. Všechny zúčastněné týmy – Liberec, Sparta, Hradec Králové i Mladá Boleslav – předvedly skvělé výkony. Hráči si na konci převzali zasloužené medaile a diplomy. Kompletní fotogalerii z akce si můžete prohlédnout tady.

Velkou premiéru si hned o den později prožili vůbec nejmladší sportovci z kategorie Tygřík, uspořádal se totiž už 16. ročník tradičního Libereckého předškoláčka. Soupeři byli znovu Sparta, Hradec Králové a Mladá Boleslav. Děti si své první zápasy v životě velice užily. Fotogalerii naleznete zde. "Bylo krásné pozorovat děti hrající první zápasy v jejich kariérách. Radost z gólů byla nepopsatelná," říká vedoucí klubové základny Petr Šafařovský.

Liberecký předškoláček nabídl i jednu zajímavost. V zápase proti malým sparťánkům se třikrát trefil Petr Jelínek junior, jehož tatínek ve stejný den dvakrát skóroval za A-tým v play-off.

Development weekends

Jaro klepe na dveře a mohlo by se zdát, že se hokej na nějaký čas odmlčí. To se ovšem nedá říct o naší akademii! Už teď se můžete hlásit na speciální květnové Development weekends, které jsou určené pro hráče a hráčky (včetně brankářů) narozené mezi roky 2010 a 2014. Development weekends navazují na oblíbený projekt Development days, nicméně s tím rozdílem, že místo jednoho dne budou trvat hned celý víkend a nabídnou ještě bohatší program, který bude zaměřený nejen na trénink a hru, ale i na vzdělávání.

Každý den budou kromě dvou tréninků na ledě připraveny také pestré aktivity "na suchu" – jak v tělocvičně, tak na venkovních sportovištích. Dalšími novinkami jsou prostor na osobní rozvoj v rámci worskshopů a challenge of the weekend, které nabídnou soutěže o věcné ceny. Registrace už jsou otevřeny a kapacity jsou omezené! Více info zde.

U15 jde do boje

Čtvrtfinále nám je letos zatím osudným – v této fázi totiž sezóna skončila jak tygřímu áčku, tak i dorostu. Klub ale ještě stále má své medailové šance ve hře! V pátek totiž play-off rozehrává devátá třída (kategorie U15). Ve čtvrtfinále změří síly s Vítkovicemi.

Kompletní play-off U15 se odehraje systémem "Ligy mistrů," tedy formátem dvojzápasů, které rozhodne celkové gólové skóre (příklad: pokud tým první zápas prohraje 2:3 a v odvetě zvítězí 4:2, postupuje celkovým výsledkem 6:5). Za předpokladu, že by po odvetě bylo celkové skóre remízové, bude následovat desetiminutové prodloužení tři na tři, popřípadě nájezdy.

Bílí Tygři si v posledním kole dlouhodobé části zajistili v přímém souboji s Mladou Boleslaví první místo, což jim dává potenciálně do všech sérií play-off jistotu domácí odvety. Ve čtvrtfinále se svěřenci trenérů Fialy a Daňka střetnou s Vítkovicemi, se kterými se v letošní sezóně ještě neutkali ani jednou. Čtvrtfinálová série startuje v pátek od 17:55 zápasem na ledě Vítkovic, domácí odvetu sehrají Tygři v neděli od 14:00. Hrát se bude v Home Credit Areně. Přijďte náš tým podpořit!


Letní kemp se vrací v klasickém formátu

Dobrou zprávu máme pro příznivce našeho každoročního letního kempu! Letos se uskuteční od 16. do 21. července a vrací se do oblíbeného formátu, kdy je v ceně zahrnuto i ubytování přímo v areálu. Letošní ročník už tradičního letního kempu bude určen hokejistům narozeným mezi roky 2010 - 2014. Děti se budou znovu moci těšit na českou trenérskou špičku a bohatý program na ledě i mimo něj.

Účastníky čeká 6 dní v moderním zázemí areálu Sport Parku Liberec, dvě tréninkové jednotky denně na ledě, dvě na suchu a mnoho dalšího. Kemp je určený pro hráče i brankáře! Ubytování i stravování zajišťuje klub v ceně kempu v rámci areálu. Máte o účast zájem? Tak klikněte na tento odkaz, kde najdete všechny potřebné informace včetně registračního formuláře.

Sledujte nás

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner