Aktuální zprávy

Z mládeže až do A-týmu! Kteří hráči debutovali v minulé sezóně?

Liberec - Už se to pomalu stává tradicí. Každý rok se čím dál tím častěji stává, že se v zápasech Bílých Tygrů objeví hned několik hráčů, kteří si z libereckých mládežnických kategorií proklestili cestičku až do extraligy. Tuto cestu potvrzují i případy z loňské sezóny.

Asi nejvýraznější stopu z hráčů, kteří prošli libereckou mládeží a v minulé sezóně si odbyli svou premiéru v A-týmu, zanechal po sobě Adam Klapka. Vytáhlý forvard se blýskl v 54 zápasech 22 kanadskými body, čímž zaujal i skauty slavných Calgary Flames.

K jednadvacetiletému hokejistovi se však sluší dodat, že byť si v mládežnických týmech Bílých Tygrů odehrál své, s hokejem začínal jinde. Klapka se z pražské Slavie přesunul pod Ještěd teprve v létě 2018 a minulý rok si ještě stihl odskočit do zámořské USHL.

Velké zápasy v mládežnických kategoriích má za sebou i písecký rodák Jakub Šedivý, jenž si v roce 2019 dokonce sáhl i na titul s libereckým dorostem. V loňském ročníku nakoukl poprvé i do A-týmu a hned z toho bylo 22 odehraných utkání i první extraligový gól.


Obránce Jakub Šedivý v dresu A-týmu

Podobný příběh provází i jeho parťáka z obrany Davida Aubrechta. Ten si na svůj debut musel počkat až do 21 let, ale vyplatilo se. Řízný zadák ve své průlomové sezóně ke 24 startům v základní části přidal také další 4 v play-off.

Alespoň jednociferný počet startů zaznamenal i trojlístek Vojtěch Jiruš, Adam Měchura a Jakub Žůrek. Všichni tři tak dostali zaslouženou odměnu za povedené výkony v Benátkách či tygří juniorce a nabrali první extraligové zkušenosti.

Všem debutantům zpětně gratulujeme a věříme, že i v nadcházející sezóně známé tváře z tygří mládeže dostanou v A-týmu svou první šanci.


Útočník Adam Měchura

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner