Preview k zápasu

Zahájí Tygři nový rok výhrou? Doma vyzvou Olomouc!

Liberec – Svěřence Patrika Augusty čeká první domácí duel v novém roce. Na led Home Credit Areny zavítají v rámci 38. kola Tipsport extraligy hokejisté Olomouce. Bílí Tygři v této sezóně Kohouty ještě neporazili, tím spíš budou chtít zapsat na své konto tříbodový zisk! Hokejky se na úvodním vhazování střetnou v 18 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus HC OlomoucTěsné prohry

Bílí Tygři v předchozím utkání těsně podlehli litvínovským chemikům 2:3. Ráz duelu určila především rozdílná efektivita při hře ve speciálních formacích. Zatímco liberečtí hokejisté potrestali jen jedno z osmi vyloučení hostů, Litvínovští byli střelecky neomylní hned ve dvou z pěti početních výhod. Z posledních pěti zápasů však mají Bílí Tygři pozitivní bilanci a odcházeli poraženi pouze jednou. Zároveň je čekají ještě tři domácí klání v řadě, ve kterých bude bodový zisk velmi důležitý.

Hanáci zakončili loňský kalendářní rok taktéž prohrou. Na svém ledě nepřekonali gólmana hostujícího Mountfieldu a Hradci podlehli fotbalovým výsledkem 0:1. Z vítězství se radovali pouze ve dvou z posledních pěti utkání, pozitivní zprávou pro olomoucké hokejisty je ale návrat gólmana Branislava Konráda. Slovenský brankář se zotavoval z nepříjemného zranění krku, které utrpěl v jednom z přípravných zápasů. Prozatím naskočil do tří klání, připsal si dvě výhry a úspěšnost zákroků drží vysoko.

JAN ORDOŠ O ZÁPASE S LITVÍNOVEM
„Myslím, že jsme začali dobře. Na začátku jsme měli spoustu střel a příležitostí, pak jsme ale bohužel neproměnili přesilovku a naopak jsme sami dvě oslabení neubránili, což dalo tvář zbytku zápasu"

Speciální formace

Oba týmy se trápí při hře ve speciálních formacích, avšak každý v opačné formě. Zatímco Bílí Tygři mají druhou nejméně efektivní přesilovku v extralize, olomoučtí hokejisté mají druhé nejhorší oslabení. Šelmy se ale v početních výhodách zlepšují a navíc se umí gólově prosadit i při hře v oslabení, což se jim v této sezóně povedlo již ve čtyřech případech. Pro Tygry bude tento zápas třetím střetnutím na domácím ledě v řadě a budou chtít navázat na vítěznou formu z konce roku. Ačkoliv je střed tabulky stále vyrovnaný, každé bodové zaváhání může být později nepříjemné.

Liberečtí hokejisté v této sezóně nad Kohouty ještě nevyhráli. Budou v utkání tentokrát úspěšní svěřenci Patrika Augusty a oplatí Hanákům divokou přestřelku z minulého střetnutí? Důležitý duel o posun v tabulce vypukne v úterních 18 hodin!

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc 4:6
Branky a nahrávky: 2. Filippi (P. Jelínek), 7. Melancon (Gríger), 50. J. Vlach (A. Najman, Melancon), 52. Gríger (Kolmann) – 14. Řezníček (V. Tomeček, David Krejčí), 15. J. Káňa (J. Knotek), 24. J. Knotek (J. Káňa, Ondrušek), 29. David Krejčí (J. Káňa, Nahodil), 30. Kucsera (Klimek), 34. Kucsera (Klimek).


Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner