Preview k zápasu

Základní část extraligy jde do závěrečného sprintu! Vykradou Tygři Kladno?

Liberec — Po poslední reprezentační přestávce je extraligový hokej zpět a už se schyluje k té nejlepší části sezony. V rámci 44. kola putují šelmy na Kladno, kde se pokusí získat cenné body pro boj o elitní čtyřku. Úvodní buly padne na kladenském ČEZ stadionu ve středečních 18 hodin.

Závěr základní části

V posledním utkání před reprezentační přestávkou zvládli svěřenci Filipa Pešána klíčový souboj o top čtyřku, když na svém ledě porazili Litvínov 6:2. Tím tak přerušili sérii tří proher a vyhoupli se na čtvrté místo v tabulce zajišťující postup. Nutno však podoktnout, že Liberec má odehráno o dva zápasy více než jeho tabulkoví sousedi, kteří mu dýchají na záda.

Tomáš Filippi o reprezentační přestávce
Kromě odpočinku bude podle mě klíčové dobře potrénovat. I kondici, kterou budeme v závěru sezony potřebovat, abychom mohli o tu čtyřku zabojovat. Všichni ji tady chceme.

Středočeský tým se trápí a nezadržitelně se řítí do náruče baráže o udržení. Rytíři v rámci dohrávek o reprezentační pauze sehráli dva duely s Vítkovicemi, ze kterých pokaždé vyšli naprázdno a jejich série proher v řadě se tak dostala na číslo šestnáct. Aby toho nebylo málo, z posledních dvaatřiceti utkání vyhráli pouze dvakrát.

Koho sledovat?

Proti Litvínovu prolomil své desetizápasové čekání na gól a následně si ve třech startech za reprezentaci připsal dvě nahrávky. Jestli chtějí Tygři pomýšlet na přímý postup do čtvrtfinále, budou potřebovat, aby kometa letošní sezony Jakub Rychlovský pokračovala ve své formě z posledních duelů.

V posledních dvou vzájemných střetnutí zaznamenal Jakub Klepiš úctyhodnou bilanci 2+3. Na prvního centra kladenského týmu si bude muset tygří obrana dát velký pozor a zároveň se postarat o to, aby vyšel bodově naprázdno.

Těžké úvodní minuty

Na Kladně se šelmám nehraje moc dobře. Stačí si vzpomenout na poslední duel, ve kterém náš tým prohrával už po deseti vteřinách, nebo na ten předposlední, kdy prohrál první třetinu 0:2. Samotný úvod klání tak může leccos naznačit a toho si je jistě vědom i celý náš tým.

Vrátí se Tygři po pauze do extraligy výhrou? Utkání začíná ve středečních 18:00 na kladenském ČEZ stadionu.

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. Rytíři Kladno 4:8
Branky a nahrávky:
2. Melancon (Rychlovský, Faško-Rudáš), 18. Rychlovský (Melancon), 21. Rychlovský (Faško-Rudáš), 26. A. Najman (Flynn) – 11. Tralmaks (Klepiš, Kusý), 19. Melka (Smoleňák), 23. Smoleňák (Jágr), 26. Smoleňák (M. Procházka), 36. Veber (Bláha, Ticháček), 39. Ticháček (Klepiš), 41. Klepiš (Kusý, Dotchin), 51. Tralmaks (Dotchin, Ticháček)


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner