Preview k zápasu

Závod o čtyřku nekončí! Předposlední kolo odehrají Tygři v Karlových Varech

Liberec – Dva body! Tolik Tygři ztrácí na čtvrté místo, které zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále. Ve stíhací jízdě budou svěřenci Patrika Augusty pokračovat na ledě Karlových Varů, s kterými se utkají v pátek od 18:00.

Ladění formy

Ať už závěr základní části dopadne jakkoliv, Tygři se před vyřazovacími boji dostali do té správné provozní teploty. V únoru totiž neprohráli jediný zápas a aktuálně drží šňůru sedmi výher v řadě. V posledním utkání si smečka vyšlápla na jistého vítěze základní části z Pardubic, kterého před svými fanoušky porazila 5:1.

Také u Karlových Varů se zdá, že formu na play-off načasovaly ideálně. V poslední čtvrtině základní části totiž Energie prohrála pouze s týmy, které aktuálně okupují první čtyři místa tabulky. Všechna ostatní mužstva, tedy i ta, na které může v předkole potenciálně narazit, porazila. Liberec tak rozhodně nečeká jednoduchý soupeř.

Michal Birner o aktuální formě
Všichni víme, o co hrajeme, a není náhoda, že máme sedm vítězství v řadě. Tvrdě pracujeme a i když to v sezóně nebylo kolikrát ono, tak jsme se snažili být každý den lepší a lepší. Zaslouženě jsme si sami vybojovali šanci se vplížit do první čtyřky.

Koho sledovat

Mladý forvard Adam Najman se proti Pardubicím vrátil po nemoci do sestavy a hned si připsal dvě asistence. Zdá se, že je zpět v plné síle.

Bývalý Tygr Tomáš Havlín zažívá letos v dresu Energie svou životní sezónu. Na svém kontě má již patnáct bodů za dva góly a třináct nahrávek.

Velké finále

Do konce základní části zbývají pouhá dvě kola. A právě v nich se tygří smečka pokusí na poslední chvíli vybojovat poslední volnou vstupenku do čtvrtfinále. Kýžené čtvrté místo aktuálně drží Hradec Králové, na nějž Liberec ztrácí dva body. Východočeši mají o jeden gól lepší bilanci ve vzájemných zápasech, což znamená, že v závěrečných dvou duelech musí naše mužstvo získat minimálně o tři body více.

Po Karlových Varech čeká svěřence Patrika Augusty ještě domácí střetnutí s Vítkovicemi. Hradec se zase představí na Spartě a v posledním kole vyzve doma rivala z Pardubic. Další krok k přímému postupu do čtvrtfinále se Tygři pokusí udělat již v pátečních 18:00, kdy bude vhozena úvodní buly na ledě Energie.

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. HC Energie Karlovy Vary 3:1
Branky a nahrávky: 33. Flynn (Balinskis, A. Najman), 46. Filippi (Melancon), 59. Nedomlel (Jelínek) – 29. O. Beránek (Koblasa).

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner