Preview k zápasu

Zpět domů! Liberec na svém ledě přivítá Karlovy Vary

Liberec – Po pětizápasové přestávce se tygří smečka vrací do domácí arény, kam navíc může po rozvolnění vládních opatření více fanoušků! Vyzrají svěřenci Patrika Augusty na Energii i počtvrté v sezóně? Utkání začíná ve středu v 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary

Tvrdý direkt a obrat

Hokejisté Karlových Varů se poslední dobou trápí. Od začátku kalendářního roku 2022 se jim totiž pouze jednou povedlo zaznamenat dvě výhry za sebou a do celkového součtu zapsali více proher než výher. To dokládá i jejich postavení v tabulce, kde jim momentálně patří dvanácté místo. Na třináctý Litvínov, který je mimo postupové pozice, mají ale náskok pouze jednoho bodu a zdaleka tak nemají nic jistého. Kromě kýžené výhry bude mít Energie proti Liberci i další motivaci, neboť bude chtít odčinit porážku 0:7 s Třincem.

Liberečtí mají za sebou sérii pěti venkovních střetnutí a jen v jednom z těchto zápasů nebodovali! V posledních dvou duelech navíc vyhráli v Třinci a následně také v Pardubicích. Na východě Čech přitom ještě pět minut před koncem prohrávali 0:1, jenže dvěma rychlými góly otočili vývoj zápasu a připsali si velmi cenné tři body!

Koho sledovat

Liberecký útočník Jakub Klepiš odehrál poslední zápas naposledy na konci prosince, kdy si přivodil zranění. V duelu s Olomoucí se po více jak měsíční přestávce vrátil do sestavy a ve středu si po dlouhé době zahraje i na domácím ledě!

Z karlovarského kádru se poté vyplatí sledovat kapitána Tomáše Vondráčka, jenž ve své životní sezóně nasbíral zatím 38 kanadských bodů. To je už nyní o šest bodů více, než bylo jeho dosavadní maximum.

3:2

Tygři se Západočechy utkali v této sezóně třikrát a zatím mají proti tomuto soupeři stoprocentní bilanci. Zajímavé je, že všechny tři duely ovládli svěřenci Patrika Augusta s totožným výsledkem, tedy 3:2 z jejich pohledu. Zvládne Liberec i čtvrté střetnutí s Karlovými Vary a bude to znovu 3:2, nebo se bude tentokrát radovat Energie?

Po sérii pěti utkání na kluzištích soupeřů se šelmy konečně vrací do svého prostředí, kde by je navíc měla čekat pořádná fanouškovská kulisa! Na základě nových vládních opatření může totiž do Home Credit Areny dorazit 4250 diváků. Více informací, včetně těch o prodeji vstupenek, naleznete zde. Úvodní vhazování padne ve středu v 18 hodin!

Poslední vzájemný zápas

HC Energie Karlovy Vary vs. Bílí Tygři Liberec 2:3
Branky a nahrávky: 28. Vondráček (Černoch, Plutnar), 38. Vondráček – 15. Faško-Rudáš (Ordoš), 24. Klapka (Birner), 47. Faško-Rudáš (Ordoš, Gríger).


Michal Birner v souboji s hráčem Karlových Varů

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner