Spielerprofil

Jiří Průžek
Stürmer
Geboren14. 9. 1998
Größe175 cm
Gewicht75 kg
Stocklinks

Statistiken

Statistiken

keine Statistiken gefunden

Spiele

keine Statistiken gefunden

Nähere Angaben

Většinu svého hokejového mládí prožil v pražských Letňanech. Za mladší dorost nastoupil poprvé v sezóně 2012/13 a předvedl se ve výborném světle. Stal se oporou a o rok později se zařadil do starší kategorie. Jeho dvacet devět bodů v osmatřiceti zápasech během ročníku 14/15 zaujalo liberecké vedení.

Letci z Letňan nemají juniorský výběr a tak společně s Václavem Burdou zvolil odchod na sever Čech. Svými body opět táhl tým do play-off. Skvělými výkony si vysloužil i pozvánku do juniorky za kterou stihl odehrát tři zápasy.

To v dalším roce to od Průžka v královské kategorii byla jiná písnička. Soupeře ničil svými technickými finesami a právem se stal nejlepším střelcem a s bilancí 22 branek a 17 asistencí také nejproduktivnějším hráčem. Ani tento bodový počin ale libereckou juniorku do play-off nedotáhl.

V dalších letech se Průžek už začal propracovávat do sestavy Benátek, kde se v sezóně 2018/19 usadil napevno. A rovnou se zařadil mezi opory liberecké farmy, když v 44 utkáních připsal 26 kanadských bodů. Ročník dohrál na hostování v Litoměřicích.

Před sezónou 2019/20 šly ale myšlenky mladého útočníka od hokeje. Byl mu totiž nalezen nádor na varleti a okamžitě musel na operaci. Průběh léčby byl však naštěstí úspěšný a Průžek se už po "pouhých" dvou měsících opět proháněl pro ledě. Mladý bojovník si dokonce připsal i první gól v libereckém A týmu a i on tak měl svůj podíl na zisku Prezidentského poháru.

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner