Report

Výhra na úvod! Tygři otočili zápas s Hradcem

Hradec Králové/Liberec - Na úvod nového extraligového ročníku zavítali Tygři na led silného Mountfieldu HK. Utkání nabídlo velmi napínavou podívanou, první branka přišla až v 46. minutě a zápas nakonec dospěl až do prodloužení. V něm bonusový bod Liberci vystřelil Uvis Janis Balinskis.

Tygři do zápasu nastoupili i s uzdravenou posilou Oscarem Flynnem. V první třetině nebylo k vidění moc velkých příležitostí, oba týmy dostaly k dispozici přesilovku, Liberečtí dokonce dvě, úvodní gól jsme ale neviděli. Na domácí straně k němu měl nejblíže Marek Zachar, Petr Kváča však oba jeho pokusy pochytal. Hradecký Jan Růžička se naopak zaskvěl proti ráně Michala Bulíře.

V druhé třetině si největší šance vypracoval Oliver Okuliar. Ten si nejdříve objevil úplně sám před brankou, na libereckého gólmana ale nevyzrál. Následně dostal k dispozici trestné střílení, i tento souboj ovšem vyhrál Petr Kváča. Po úvodních dvou periodách tak panoval bezbrankový stav.

Tomáš Filippi o průběhu zápasu
I v prvních dvou třetinách jsme měli šance, bohužel jsme je nevyužili. Podržel nás Petr Kváča, který nám dal šanci na výhru, což se nám nakonec podařilo.

To se změnilo v 46. minutě. Filip Pavlík využil dobré clony a šikovnou střelou od modré čáry otevřel skóre utkání. Liberečtí se ale nevzdali a šli si vyrovnáním, kterého se nakonec dočkali. V přesilovce se kotouč dostal do dobré pozice k Michalu Birnerovi, který ještě přihrál Tomáši Filippi, jenž přesnou ránou poslal zápas do prodloužení.

Do něj vstoupili Tygři v další početní výhodě, kterou opět nepohrdli. Po rychlé kombinaci se kotouč dostal k Uvisu Janisu Balinskisovi, jehož rychlá střela z první zařídila svěřencům trenéra Patrika Augusty cenný druhý bod.

Petr Kváča při jednom z jeho skvělých zákroků. FOTO: Stanislav Souček

Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Myslím si, že minimálně do poloviny zápasu jsme viděli velmi vyrovnané utkání. Poté nás Hradec trochu zatlačil a následně šel zaslouženě do vedení. Jsem ale rád, že jsme nesložili zbraně a že jsme to nakonec otočili díky našim speciálním formacím, které nakonec skrz ubráněná oslabení a využité přesilovky rozhodly. Gratulace celému týmu, všichni podali zodpovědný výkon."
Tomáš Martinec
Mountfield HK
„Věděli jsme, že to bude vyrovnaný zápas, který rozhodnou detaily, což se potvrdilo. V první třetině nás trochu svazovala nervozita, postupně jsme ale našli energii, vytvářeli si příležitosti a nakonec i vstřelili gól. Bohužel jsme sami sebe dostávali z tempa zbytečnými vyloučeními, což nás stálo vítězství."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner