Report

Tygři stáhli proti Kladnu dvougólové manko. Nájezdy rozhodl Birner

Liberec – V zápase druhého extraligového kola měli dlouho navrch Kladenští, kteří vedli 3:1 po čtyřiceti minutách. Tygři ale v závěrečném dějství srovnali skóre a dotáhli utkání až do nájezdů, které ve prospěch Liberce rozhodl Michal Birner.

Do utkání vstoupili aktivněji Liberečtí, jenže jako první se prosadili hosté. Ti totiž dostali ve 12. minutě k dispozici čtyřminutovou přesilovku, kterou z prostoru brankoviště využil důrazný Matěj Beran. Vyrovnat mohl následně Martin Faško-Rudáš, elegantní sólo přes celé hřiště ale zakončil těsně nad.

Na začátku druhého dějství bylo srovnáno. Tomáš Filippi zachytil rozehrávku Kladna a v přečíslení nabil Michaelu Frolíkovi, jenž vsítil svůj první soutěžní gól za Liberec. Rytíři si ale vzali vedení zpět, když situaci tři na jednoho povedenou kličkou do forhendu zužitkoval Martin Procházka. Před druhou sirénou se navíc před Kváčou znovu dobře zorientoval skórující Matěj Beran a do závěrečné třetiny šli Liberečtí s dvoubrankovým mankem.

Jaroslav Vlach o obratu
Před třetí třetinou jsme si řekli, že musíme zjednodušit hru a všechny puky dostávat do brány. Povedlo se nám srovnat. Škoda, že jsme to nedotáhli na tři body, šance jsme měli.

Ten ale ve třetí části rychle smazali! Ve 42. minutě našel Adam Najman geniální přihrávkou před bránou najíždějícího Ondřeje Vitáska a ten nasměroval puk za záda Landona Bowa. A vzápětí bylo srovnáno! Tomáš Filippi se po sražené střele rozhodl pro změnu přihrát a Michael Frolík jeho nabídkou nepohrdl.

Základní hrací doba, ani následné prodloužení ale vítěze zápasu neurčily, a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých byl jediným úspěšným střelcem Michal Birner.



Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Bylo to těžké utkání proti dobře organizovanému soupeři, který nám nedal metr ledu zadarmo. První dvě třetiny se nám nepovedly, nehráli jsme podle našich představ. Hráli jsme na krásu a netlačili jsme se do brány. Dvěma chybami jsme se dostali do situace, kdy jsme prohrávali o dva góly. Ve třetí části jsme se zvedli a začali více střílet. Mužstvo ukázalo charakter. Zápas, ve kterém jsme nehráli dobře, jsme dokázali zvrátit. Toho si cením."
Jiří Burger
Rytíři Kladno
„První dvě třetiny jsme nehráli vůbec špatně. Měli jsme pohyb a dohrávali souboje. Dostali jsme se do vedení 3:1, ve třetí třetině bohužel přišel pětiminutový výpadek, kdy jsme o něj přišli. Nehráli jsme dobře, dělali jsme chyby. Poté jsme to trochu srovnali a vrátili se zpět do hry. Oba týmy poté mohly rozhodnout, jenže se tak nestalo. V nájezdech už byli domácí šťastnější."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner