Report

Tygři obrat nedotáhli, Plzni podlehli v prodloužení

Liberec - Po prvních dvou třetinách ztráceli Tygři na Plzeň dvě branky, v závěrečné dvacetiminutovce ale domácí zabrali a pošesté za sebou tak zápas dotáhli do prodloužení. To však už po pětatřiceti sekundách ukončil Petr Zámorský, jenž tak pro Západočechy uzmul cenný druhý bod.

V první třetině si oba týmy své největší šance vytvořily v nabídnutých přesilovkách. Tygři však ani jednu z těch svých nevyužili. To Plzeňští byli naopak úspěšnější. Těsně po skončení jedné z nich se do kotouče na modré čáře opřel Petr Zámorský a přesnou ranou nedal Petru Kváčovi žádnou šanci.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky dostali Liberečtí k dispozici další početní výhody a dokonce si i přes minutu zahráli v přesile 5 na 3. Miroslav Svoboda ovšem všechny jejich pokusy pochytal a vzápětí udeřila na druhé straně Plzeň. Tomáš Mertl se vřítil do útočného pásma a rychlou střelou navýšil vedení svého týmu. Těsně před druhou sirénou mohl po přihrávce Martina Faška-Rudáše snížit T.J. Melancon, ani on však plzeňského gólmana z ideální pozice nepřekonal.

Martin Faško-Rudáš o zápase
Po gólu na 0:2 jsme změnili složení formací, což nám trochu dodalo energii, a hráli jsme poté lépe. Prodloužení jsme ale bohužel nezvládli.

V třetí třetině si Tygři opět zahráli přesilovku 5 na 3, kterou už tentokrát nepohrdli. Kapitán Michal Bulíř to vzal na sebe a z pravého kruhu chytrou střelou snížil na rozdíl jediné branky. Domácí se i nadále tlačili za vyrovnáním, jehož se nakonec dočkali. Oscar Flynn se zmocnil kotouče v předbrankovém prostoru a z bezprostřední blízkosti se nemýlil.

Rozhodnout tak muselo prodloužení, které ovšem trvalo jen 35 sekund. Po hezké individuální akci totiž Petra Kváču překonal Petr Zámorský a bonusový bod si tak připsali Západočeši.

Martin Faško-Rudáš cloní před Miroslavem Svobodou

Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygřo Liberec
„První polovina zápasu byla z naší strany velmi špatná. Poté jsme se trochu nadechli, soupeř ale hrál velmi urputně a nepříjemně. V třetí třetině jsme se sice do utkání vrátili, ale o osudu duelu podle mě rozhodla ta nepovedená první polovina."
Petr Kořínek
HC Škoda Plzeň
„Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a aktivně. Nechali jsme se ale několikrát zbytečně vyloučit, po druhé třetině jsme kluky nabádali, abychom se toho vyvarovali, to se však bohužel nepodařilo a trochu jsme soupeře dostali na koně. Za dva body jsme nakonec rádi, z Liberce jsou velmi cenné."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner