Report

Tygři dotahovali marně, tři body bere Sparta

Praha/Liberec - V dalším ze série venkovních utkání se Tygři utkali s pražskou Spartou. Ta si v druhé třetině vypracovala dvoubrankový náskok, Tygři ale ještě před jejím koncem snížili. V závěrečném dějství ovšem na kýžené vyrovnání nedosáhli a domácí nakonec vyhráli 3:1.

Už od začátku zápasu se hra nesla v relativně rychlém tempu, oba týmy si v úvodní dvacetiminutovce dokázaly vytvořit slibné příležitosti. Z domácích nejvíce zahrozil Jan Buchtele, jehož rychlé nahození jen těsně minulo branku Jakuba Neužila. Na druhé straně byl v závaru před Jakubem Kovářem velmi aktivní Martin Faško-Rudáš, kotouč za brankovou čáru ale nedotlačil.

Na první gól jsme si tak museli počkat až do druhé třetiny. Hned po buly se kotouč dostal až k Davidu Němečkovi, jenž využil dobré clony svých spoluhráče a tvrdou ránou od modré čáry vsítil úvodní branku. Zanedlouho navíc domácí svůj náskok navýšili. Přesilovkou střelu Michala Kempného vyrazil Jakub Neužil jen na hokejku Michala Řepíka, na jehož dorážku už nestačil. Tygři se ovšem nevzdali a ještě před druhou sirénou snížili. Po trochu nepřehledné situaci se kotouč dostal k Michalu Ivanovi a ten z mezikruží vstřelil svůj první gól v letošní sezoně.

Tygři si v závěrečném dějství šli za vyrovnáním, přes pevnou sparťanskou obranu se ale těžko dostávali k větším šancím. Po přihrávce Michaela Frolíka se v zajímavé pozici objevil Michal Bulíř, Jakuba Kováře ovšem nepřekonal. I Pražané ale byli aktivní a v závěru přidali třetí branku, když zaváhání liberecké obrany využil David Tomášek. Liberečtí sice následně ještě dostali kotouč do sítě, gól byl ovšem odvolán kvůli teči vysokou holí. Tři body si tak připsala domácí Sparta.

Jakub Dvořák dotírá na zkušeného Vladimíra Sobotku. FOTO: HC Sparta Praha

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner