Report

Zápas nabitý šancemi převážilo na svou stranu Kladno, Tygři padli 2:3

Kladno/Liberec - Souboj Tygrů s Rytíři nabídl zajímavou podívanou s mnoha šancemi na obou stranách a ani jeden z maskovaných mužů se ve své úřadovně nenudil. Liberečtí v utkání dvakrát vedli, zlom ale nastal před jeho polovinou, kdy poslal Kladenské poprvé do vedení Jakub Klepiš. Severočeši již na trefu kladenského forvarda nedokázali odpovědět, a tak odjíždí z ČEZ stadionu bez bodového zisku.

Vstup do klání se vyvedl lépe Tygrům, kteří slavili gól již nedlouho po jeho začátku. Uvis Janis Balinskis se dostal ve 4. minutě do úniku společně s Jaroslavem Vlachem a lotyšský zadák šanci vyřešil povedeným bekhendovým blafákem - 0:1. Kladenští ale dokázali záhy srovnat brankový krok, jelikož se v přesilovce prosadil Miroslav Indrák střelou nad rameno libereckého gólmana - 1:1.

Náš tým si ale vedení vzal zpět a učinil tak v 16. minutě taktéž při hře v početní výhodě. Puk se dostal k T. J. Melanconovi, ten nahrál křižně na neobsazeného Michala Birnera ve slotu, jenž puk usměrnil do odkryté domácí klece - 1:2.

Uvis Janis Balinskis o zápase s Kladnem
Utkání bylo nesmírně těžké a plné osobních soubojů. My teď musíme zapracovat na naší hře a zlepšit ji.

Netrvalo to však ani třicet sekund druhé periody a skóre bylo opět nerozhodné. Tomáš Plekanec nahrál v powerplay Adamu Brodeckimu do mezikruží a kladenský forvard propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:2. Téměř v polovině zápasu se domácí dostali poprvé do vedení, a to zásluhou exlibereckého Jakuba Klepiše a jeho dobré práce před brankovištěm - 3:2.

Tygři se posléze aktivně hnali za vyrovnáním, Rytíři jim však v šancích zdatně sekundovali. Ve 49. minutě byl velmi blízko skórování Jan Šír, který dostal namazáno před branku od Zikmunda, Landon Bow jej ale dvěma zdařilými zásahy vychytal. V závěru utkání hráli liberečtí hokejisté vabank s šesti hráči v poli, třetí gól již však vsítit nedokázali, a tak Kladnu podlehli v poměru 2:3.


FOTO: Roman Mareš (rytirikladno.cz)

Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Do utkání jsme v první třetině nevstoupili vůbec špatně. Dali jsme první gól, potom jsme vedli 2:1. Bohužel nás stály dva fauly v útočném pásmu dva přesilovkové góly soupeře. Třetí branka padla nedlouho po konci naší početní výhody, takže si myslím, že dnes rozhodly speciální formace. "
Jiří Burger
Rytíři Kladno
„Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Obě mužstva byla před utkáním ve složité situaci. Zápas byl hodně o bojovnosti a jsme rádi, že jsme ho překlopili na naši stranu a získali důležité tři body. "

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner