Report

Tygři v halloweenském utkání podlehli Litvínovu v prodloužení

Liberec - V utkání proti Litvínovu padly hned čtyři góly v úvodní desetiminutovce, poté jsme už ale do konce základní hrací doby žádnou branku neviděli. Rozhodnout tak muselo prodloužení, v němž Vervě bonusový bod vystřelil Šimon Stránský.

Utkání začalo ve velmi rychlém tempu. Už po necelých čtyřech minutách se kotouč dostal k T.J. Melanconovi, který přesnou střelou zpoza kruhu nedal Mateji Tomkovi žádnou šanci. Vzápětí bylo ale vyrovnáno. Filip Helt po rychlém protiútoku našel zpoza branky Pavla Zygmunta, jenž z bezprostřední blízkosti procedil kotouč za Petra Kváču.

Podobný scénář byl k vidění o pět minut později. Tygři se dostali opět do vedení, když rychlé přečíslení zakončil Adam Dlouhý. Ani tento náskok však Liberečtí dlouho neudrželi. Jindřich Abdul z otočky krásně našel Matúše Sukela, jenž se tváří v tvář Kváčovi nemýlil. Po úvodním dějství tak panovalo nerozhodné skóre.

V druhé třetině už tolik šancí k vidění nebylo. Na litvínovské straně měl nejblíže k gólu Patrik Zdráhal, ze slibné pozice ale pouze orazítkoval tyč. Domácí nejvíce zahrozili v nabídnuté přesilovce, Matej Tomek však všechny jejich pokusy pochytal. I po druhé části hry tak bylo vše otevřené.

Na začátku třetí třetiny se Litvínovští už radovali, po úspěšné trenérské výzvě liberecké střídačky byl ale gól odvolán. Na druhé straně se v dobré pozici objevil Tomáš Filippi, Mateje Tomka však proti jeho střele zachránila tyč. V závěru si oba týmy ještě vypracovaly slibné příležitosti, vítězný gól ovšem nevstřelily a následovalo tak prodloužení.

To trvalo pouhých 82 sekund. Šimon Stránský předvedl hezkou individuální akci a rychlou střelou na vzdálenější tyč uzmul pro svůj celek druhý bod.



Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„První třetina dle mého nerozhodla. To byla z naší strany nejlépe odehraná část hry. Bohužel za každý gól, který jsme vstřelili, tak jsme vzápětí inkasovali. Vždycky jsme udělali chybu, která nás stála gól a energii. Ve třetím dějství jsme se dostali pod tlak kvůli vyloučením. Díky fantastickému výkonu Petra Kváči jsme dneska brali bod."
Karel Mlejnek
HC VERVA Litvínov
„Pro nás se utkání nevyvíjelo od začátku příznivě. Hra se v prvních deseti minutách přelévala ze strany na stranu. Liberec ale hrál lépe v útočném pásmu, kde hrál puky na bránu a vznikaly z toho nebezpečné situace. Od druhé třetiny jsme získali půdu pod nohama a troufám si říct, že jsme se soupeři vyrovnali. I když nám nevyšly přesilové hry podle našich představ, tak jsme za dva body nesmírně rádi."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner