Report

Tygři otočili zápas s vedoucími Pardubicemi a uhájili extraligový rekord

Pardubice/Liberec – V sezóně 2015/16 vyhrál Liberec v závěru základní části a následně v play-off čtrnáct zápasů v řadě, čímž překonal extraligový rekord. A právě ten mohly ve vzájemném souboji Pardubice vyrovnat, jenže Tygři vyhráli 3:1 a historicky nejlepší výkon tak stále drží tým z města pod Ještědem.

První vzájemný duel v této sezóně nastoupil do brány Dynama brankář Dominik Frodl, a tak se Roman Will svému bývalému týmu postavil až ve druhém střetnutí. Už ve 3. minutě se Tygři radovali z branky, jenže tu rozhodčí nakonec po konzultaci s videem neuznal.

Diváci si tak museli na gól počkat až na začátek druhé části, kdy povedenou kombinaci domácích úspěšnou trefou završil Lukáš Radil. Poté, co utkání přešlo do své druhé poloviny, se ale Severočeši dočkali vyrovnání. Jakub Rychlovský se skvěle prosmýkl mezi dvěma obránci Pardubic a nekompromisní ranou zápěstím vyrovnal na 1:1.

Vstup do třetí periody vyšel pro změnu hostům. Michal Bulíř prostrčil ve středním pásmu puk na Adama Najmana a ten v samostatném úniku zamířil přesně k tyči! V 50. minutě se navíc po sražené střele na brankovišti dobře zorientoval Oscar Flynn, po jehož nahrávce navýšil liberecké vedení Martin Faško-Rudáš.

V závěru ještě Východočeši už v 58. minutě odvolali brankáře, jejich dlouhá power-play už ovšem žádný gól nepřinesla. Svěřenci Patrika Augusty tak otočili zápas s lídrem tabulky a odváží si domů tři body.


FOTO: HC Dynamo Pardubice

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner