Report

Tygři ovládli derby na druhý svátek vánoční s přehledem 7:3!

Mladá Boleslav/Liberec – Třetí derby v této sezóně přineslo hutnou libereckou nadílku v podobě celkem 7 gólů rozdělených mezi šest hráčů. Rozhodující byla především první třetina, ve které udeřili Tygři hned čtyřikrát a udělali rozhodující krok k výhře. Liberečtí tak stejně jako před rokem ovládli duel na druhý svátek vánoční za tři body!

Utkání v Boleslavi se neslo tradičně již od úvodních sekund v bojovném duchu, nicméně oba týmy se zpočátku spíše rozehřívaly. S postupem první třetiny se však strhla branková lavina, kterou v 11. minutě odstartoval pohotový Adam Najman na brankovišti - 0:1. Hned pár okamžiků poté mohli domácí srovnat, Alex Lintuniemi ale nastřelil pouze tyč!

Boleslavského zaváhání v obraně naopak dokázal na druhé straně využít Michal Birner, jenž zamířil mezi Krošeljovu ruku a beton - 0:2. Bruslaři se ale přesto dočkali i trefy do protější sítě, když pálil v 15. minutě v přesilovce ze slotu bez přípravy Pavel Kousal - 1:2. Ani první početní výhoda šelem ale nezůstala bez využití, jelikož byl v předbrankovém prostoru dobře postavený Martin Faško-Rudáš - 1:3. Výčet gólů v úvodní třetině uzavřel Jan Ordoš úspěšně vyřešeným únikem - 1:4.

Prostřední dějství zahájili domácí v brance s Filipem Novotným namísto Gašpera Krošelje a změn doznal i jejich herní projev. Ve 23. minutě navíc dokázal snížit skóre v oslabení Martin Beránek, jenž se prosadil z brejku - 2:4. Boleslavští poté přiložili pod kotel a Petr Kváča se musel ve své kanceláři činit. Vyšší rychlostní stupeň zařadily i šelmy, ve 38. minutě ale dokázal svůj celek dostat na dostřel naopak tvrdou střelou Róbert Lantoši - 3:4. Sotva se však Středočeši doradovali, tak vrátil Tygrům po hrubce Lintuniemiho za brankou dvougólové vedení Adam Dlouhý - 3:5!

Nedlouho po startu třetí části se našemu týmu podařilo opět odskočit na rozdíl tří branek, když zapsal v derby druhou trefu a znovu v přesilovce Martin Faško-Rudáš - 3:6. Ve 47. minutě se díky chybě Novotného za vlastní klecí naskytla uvolněná branka před Oscarem Flynnem a liberecká devatenáctka touto příležitostí nepohrdla a uzavřela skóre - 3:7.


FOTO: Jan Pavlíček; bkboleslav.cz

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Utkání se nám hodnotí velice dobře, podali jsme výborný týmový výkon. Odvíjel se od našeho pohybu, hráli jsme dobře s pukem a měli jsme dobré přechody do středního pásma. Vyšla nám produktivita, podali jsme perfektní týmový výkon a jsme rádi, že jsme utkání v Mladé Boleslavi zvládli. Tým si zaslouží pochvalu."
Petr Haken
BK Mladá Boleslav
„Prospali jsme vstup do zápasu, nebyli jsme stoprocentní. Naopak Liberec vstoupil do utkání dobře, byl lépe nastavený. I díky tomu si zasloužil vyhrát. V naší hře můžu vyzdvihnout akorát první třetinu, ve které jsme se dotáhli skórem. Gratuluji Liberci k vítězství."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner