Report

Tygři dokonali obrat proti Plzni v prodloužení

Liberec - Poslední domácí zápas roku 2022 nabídl velmi napínavou podívanou. Plzeňští si v první třetině vypracovali hubený náskok, který drželi až do samého závěru. Dvě minuty před koncem ale vyrovnal Oscar Flynn a poslal zápas do prodloužení. To následně sám rozhodl a pro svůj tým tak získal druhý bonusový bod.

Už od samého úvodu byla hra velmi vyrovnaná, oba týmy si vypracovaly slibné šance. Na liberecké straně byl po přesné přihrávce Martina Faška-Rudáše blízko gólu Michal Birner, z bezprostřední blízkosti ale Dominika Pavláta nepřekonal. To Plzeňští byli produktivnější. Po střele Jana Schleisse se před Petrem Kváčou vytvořila nepřehledná skrumáž, v níž se nejlépe zorientoval Kryštof Hrabík.

V druhé třetině měli mírně navrch Tygři, kteří se tlačili za vyrovnáním. Nejblíže k němu měli po hezkých akcích Uvis Janis Balinskis a Tomáš Filippi, ani oni ovšem na Pavláta nevyzráli. Západočeši hrozili hlavně z rychlých protiútoků. Po jednom takovém se v dobré pozici objevil Kryštof Hrabík, tentokrát se ovšem neprosadil. I po prostřední dvacetiminutovce tak hosté vedli o jednu branku.

Richard Nedomlel o obratu proti Plzni
Nic jsme nezabalili, makali jsme v každém střídání, což se nám nakonec vyplatilo. Důležitá byla i naše disciplína. Také nám hodně pomohli fanoušci, za skvělou atmosféru jim musíme poděkovat.

V třetím dějství už se liberečtí fanoušci radovali, jenže gól Jakuba Rychlovského byl po kontrole videa kvůli kopnutí odvolán. Domácí ovšem tlačili dál a necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby se dočkali kýženého vyrovnání. Balinskis nabil na pravý kruh Oscaru Flynnovi, jenž se nerozmýšlel a tvrdou ranou přesně do šibenice poslal zápas do prodloužení.

To trvalo jen necelou minutu a půl. U vyhozeného kotouče byl jako první Adam Najman, který ještě našel Oscara Flynna, proti němuž už se Pavlát přesunout nedokázal. Cenný druhý bod tak berou Tygři.

Michal Birner s Martinem Faškem-Rudášem bojují v předbrankovém prostoru

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Odehráli jsme dobré utkání, měli jsme dobrý pohyb stejně jako v minulých zápasech. Plzeň je velice nepříjemný soupeř a samozřejmě nám nepomohlo to, že se jako první dostala do vedení. My jsme si ale šli za vyrovnáním, které jsme si na konci zasloužili. Naší silou a vůlí jsme to urvali. Chtěl bych zmínit i naši disciplínu, neměli jsme ani jednoho vyloučeného a hráli jsme dobře do obrany, kterou podpořil skvělý Petr Kváča."
Petr Kořínek
HC Škoda Plzeň
„Liberec hrál doma, tlačil, měl spoustu šancí. My jsme si ale taky vytvořili několik příležitostí, dostali jsme se do vedení, poté jsme přežili tři oslabení, jenže v závěru rozhodly dvě naše chyby. "

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner