Report

Liberečtí střelci byli v Brně neúspěšní, Tygři padli 0:3

Brno/Liberec - Liberečtí se představili na ledě brněnské Komety, kde bojovali o další přiblížení se elitní tabulkové čtyřce. Nerozhodně se hrálo bezmála polovinu hrací doby, avšak ve 29. minutě využil přesilovku Radek Kučeřík a Tygři museli dotahovat. Ve třetí části přidali domácí další dvě branky, a tak svěřenci Patrika Augusty padli poměrem 0:3.

Do první větší šance se dostali v 5. minutě domácí, když pálil z bezprostřední blízkosti liberecké klece Luboš Horký, svým pokusem ale nastřelil pouze tyčku. Pár minut poté došlo k témuž duelu, tentokrát se však zaskvěl Jakub Neužil povedeným zákrokem lapačkou! Postupem třetiny začali hojně pálit na branku také Tygři, ani jedna ze střel však nezamířila za Furchova záda. V 18. minutě se poté dostal puk k brněnskému Zdeňku Okálovi, jenž to zkoušel bekhendovou kličkou, ztroskotal ale na připraveném gólmanovi šelem.

I prostřední dvacetiminutovka byla zahájena větší aktivitou Jihomoravanů a hned v 21. minutě hrozil opět Horký. První změna stavu však přišla nedlouho před polovinou hracího času. Brněnští dostali k dispozici první početní výhodu a zásluhou Radka Kučeříka, jenž zamířil ze slotu přesně do šibenice, šli do vedení - 1:0. Inkasovanou brankou Tygři ožili, nicméně ve 37. minutě se zjevil před Neužilem bek Ščotka a nebezpečně zde dotíral! V závěru druhé části si náš tým vytvořil velký tlak při hře 5 na 3, kýženou branku ale nevsítil.

Úvod třetího dějství se nesl ve znamení akčnějšího Liberce a již 31 sekund po jeho začátku zvonila za Furchem tyč! Soupeřův maskovaný muž nicméně stále držel neprůstřelnost a podařilo se mu to i proti pokusu Ordoše v 50. minutě. Nedlouho poté šli ale Tygři podruhé do čtyř a Kometa tuto příležitost znovu využila, a to díky dorážce do odkryté branky pozorným Kimem Strömbergem - 2:0. V posledních minutách to ještě Liberečtí zkoušeli s odkrytými zády, avšak jejich prázdné zařízení trefil Marek Ďaloga, jenž upravil na finálních 3:0.


FOTO: Vít Golda (hc-kometa.cz)

Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Bylo to vyrovnané utkání, které rozhodly přesilové hry a naše nemohoucnost v nich. Především početní výhoda pět na tři se nám hrubě nepovedla. Soupeř byl víc nachystaný a pracoval v přesilovkách lépe, než my. Zápas byl ale podle mě opravdu vyrovnaný."
Jaroslav Modrý
HC Kometa Brno
„Myslím si, že jsme byli na začátku nervózní. Chtěli jsme hlavně navázat na povedené výsledky v minulých utkáních. Uklidnil nás gól z přesilovky a oslabení tří proti pěti, které jsme poté ubránili. Gólman byl vynikající a celý tým bojoval, pracoval a šel si za vítězstvím."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner