Report

Tygři ve vyrovnaném utkání předčili Olomouc

Olomouc/Liberec - Po domácí výhře nad Třincem zavítali Tygři na led Olomouce. Ta se sice dostala do vedení, Liberečtí ovšem dokázali skóre otočit a jednobrankové vedení nakonec udrželi. Svěřenci trenéra Patrika Augusty si tak připsali čtvrté vítězství v řadě!

Do utkání vstoupili aktivněji Olomoučtí, kteří si brzy vysloužili početní výhodu. Tu sice nevyužili, krátce po jejím konci ale poprvé udeřili. Lukáš Mareš zpoza branky našel Davida Škůrka, jenž zpoza kruhů prostřelil Jakuba Neužila. Zanedlouho bylo ovšem vyrovnáno. Na konci přesilovkové kombinace stál Martin Faško-Rudáš, na jehož střelu z levého kruhu už Branislav Konrád nedosáhl.

Start prostřední třetiny se naopak lépe povedl Tygrům. V 27. minutě předal Adam Dlouhý kotouč Jaroslavi Vlachovi, který se z mezikruží nemýlil. Krátce poté to navíc bylo už o dva góly. Oscar Flynn se ujal nařízeného trestného střílení, Konráda si rozpohyboval a bekhendem přesně zakončil. Domácí se ovšem nevzdali a ještě před druhou sirénou snížili na rozdíl jediné branky. Postaral se o to Jan Káňa, jenž šikovně tečoval nahození Adama Rutara.

Domácí měli v třetí dvacetiminutovce mírně navrch, přes pevnou libereckou obranu se ale těžko dostávali k větším šancím. Nejblíže k vyrovnání měli Jan Bambula a Jakub Navrátil, Neužil ovšem několika skvělými zákroky podržel svůj tým. V závěru to ještě Olomoučtí zkusili bez brankáře, ani to jim ale k vyrovnání nepomohlo. Tygři si tak do tabulky připsali cenné tři body!

Pohled na autora první liberecké branky Martina Faška-Rudáše

Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Samozřejmě jsme hrozně rádi za výhru, velmi si jí vážíme, protože odtud často body neodvážíme. Myslím si, že jsme odehráli velice slušně první dvě třetiny, ve třetí jsme se dostali pod tlak, což bylo myslím dané výsledkem 3:2. Byla to velká hokejová bitva, ve třetí třetině jsme udělali minimum chyb. Bylo to jako v play-off, vše se dohrávalo a jsem rád za výkon, který jsme podali. Výborný brankář nám dal šanci vyhrát a kluci to vepředu odpracovali."
Jan Tomajko
HC Olomouc
„Začali jsme dobře, vedli jsme 1:0, ale ten gól na 1:1 nás trošku zbrzdil. Druhá třetina se nám nepovedla a to nás stálo zápas. Ve třetí třetině jsme podali skvělý výkon, vytvořili jsme šance, které jsme bohužel neproměnili a ten gól nám prostě chyběl."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner