Report

Přestřelka s Motorem pro Tygry! Minutu před koncem rozhodl Jan Šír

České Budějovice/Liberec — Šelmy si připsaly šesté vítězství v řadě, když ve vyrovnaném souboji přetlačily České Budějovice. Hrdinou utkání se stal dvougólový Jan Šír, který devětašedesát vteřin před koncem svou trefou rozhodl o liberecké výhře.

Dvanáct minut do utkání a Jihočeši vystřelili na Petra Kváču pouze jednou, bohužel však úspěšně. V šesté minutě si Martin Hanzl najel nad kruhy, odkud vyslal projektil, který tečoval do sítě Jakub Valský. Tygři ale dokázali rychle reagovat, když Michal Birner taktéž tečoval ránu od modré. Dvě minuty před přestávkou ale vrátila Motoru vedení přesilovková kombinace, na jejímž konci stál Martinš Dzierkals — 2:1.

Náš tým však zkraje prostřední dvacetiminutovky vyrovnal, když přečíslení dva na nikoho po špatném střídání hostů proměnil Jan Šír. Další chyba Českobudějovických znamenala otočení skóre. Před Michaelem Frolíkem se otevřel prostor, který využil k chytré střele. Jeho pokus totiž donutil Strmeně k vyražení betonem do místa, kde číhal T.J. Melancon — 2:3.

V úvodu závěrečné části museli Tygři čelit převážné části pětiminutové jihočeské početní výhody, ze které necelé dvě minuty hráli ve třech. Libereckou nedisciplinovanost tak potrestal Milan Gulaš, jenž našel místo mezi Kváčovými betony — 3:3. Už to vypadalo, že se půjde do prodloužení, když v tom udeřil hrdina zápasu Jan Šír. Ten využil obratu ve hře, když napřáhl z pravého kruhu a přiřknul tak tři body Liberci.

FOTO: hcmotor.cz

Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Jsme spokojeni s vítězstvím. Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, protože domácí hrají o život a nedali ani centimetr ledu zadarmo. Začátek byl hodně nervózní, pak se hra trošku zklidnila. Na můj vkus jsme byli až moc vylučováni. Třetí třetinu jsme sehráli dobře. Vyhráli jsme šťastným gólem, ale tři body se počítají."
David Čermák
HC Motor České Budějovice
„Mrzí mě, že jsme nezopakovali výkon z Vítkovic, kde jsme hráli velice zodpovědně. Dva góly jsme soupeři darovali špatným střídáním. Mrzí nás, že jsme minutu před koncem nedokázali vyndat kotouč z našeho pásma a přišli i o jeden bod."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner