Report

Tygři jako první vstřelili Pardubicím pět gólů! Čtyřka je stále ve hře

Liberec – Dlouho vyrovnané utkání nakonec rozsekl začátek třetí třetiny, kdy Tygři vsítili tři branky a ve zbývajícím čase už nedali Pardubicím šanci na zvrat. Jako první v tomto ročníku navíc Dynamu nastříleli pět gólů. Po dalším tříbodovém zisku je tak družina Patrika Augusty stále ve hře o elitní čtyřku, na kterou ztrácí už jen dva body!

Do důležitého utkání vstoupili Tygři aktivně a už v desáté minutě se radovali z první branky. T.J. Melancon si při přesilové hře pečlivě připravil pozici na vrcholu levého kruhu a odtud poslal kotouč za záda brankáře Růžičky, kterému hned dva liberečtí hráči zakryli výhled.

Na šance chudé utkání si pro diváky připravilo další trefu na začátku druhého dějství. Početní výhodu využily i Pardubice, když Košťálkovu střelu za Kváču dorazil Lukáš Sedlák. Více vzrušujících šancí však prostřední dvacetiminutovka nenabídla, a tak muselo rozuzlení vyrovnaného střetnutí přijít až v závěrečné části.

Adam Najman o utkání s Pardubicemi
Náš cíl je jasný, dostat se do čtyřky! Je super, jak jsme si proti Pardubicím pomohli přesilovkami. Před třetí třetinou jsme si řekli, že si jdeme pro tři body, což se povedlo.

V té se přesilovky ukázaly být definitivní alfou omegou zápasu. Ve 41. minutě byl Cienciala vyloučen na čtyři minuty za vysokou hůl a Severočeši využili obě části dlouhé početní výhody. Nejdříve se díky důrazu na brankovišti prosadil Martin Faško-Rudáš a o chvíli později ho svou dorážkou napodobil Michal Birner.

Hned na to navíc Melanconovu nabídku tečoval bruslí za čáru Oscar Flynn a Tygři rázem vedli už o čtyři branky. V závěru ještě Michal Birner zužitkoval přihrávku Tomáše Filippi při přečíslení dva na jednoho a uzavřel tak gólový účet utkání. Svěřenci Patrika Augusty porazili již jistého vítěze základní části a na čtvrté místo, zajišťující přímý postup do čtvrtfinále, ztrácí před zbývajícími dvěma koly pouhé dva body!


Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Měli jsme dobrý vstup do utkání, kdy se nám povedlo vstřelit gól z přesilovky. Poté nám trochu sebral vítr z plachet rychlý gól soupeře, ve druhé třetině byly podle mě Pardubice lepší. Do závěrečné části jsme šli s tím, že chceme být stejně aktivní jako v té první. Dostali jsme dlouhou přesilovku, kterou jsme dvakrát využili. V ten moment se hřiště naklonilo naším směrem, hráči hráli výborně. Klukům patří gratulace do kabiny za výhru, ke které došli obrovskou obětavostí a skvělou produktivitou."
Marek Zadina
HC Dynamo Pardubice
„Potřebujeme před koncem základní části vyhrát, aby si hráči začali zase věřit. Je potřeba před play-off předvést ještě nějaký dobrý výkon."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner