Report

Prohra na úvod. Tygři nestačili na Karlovy Vary

Liberec - V prvním přípravném zápase přivítali Tygři na svém ledě karlovarskou Energii. Ta se na konci první třetiny dostala do vedení, domácí ale zásluhou navrátilce Michala Bulíře vyrovnali. Na další dva góly hostů už ale Liberečtí neodpověděli a prohráli 1:3.

Utkání začalo v trochu pomalejším tempu, k vidění bylo hodně nepřesností na obou stranách. První větší šanci si vypracoval Martin Faško-Rudáš, z dobré pozice ale minul. Karlovarští zase zahrozili ve svých přesilovkách, z nichž jednu nakonec využili. Martin Kohout přiťuknul kotouč Davidu Kofroňovi, proti jehož střele z mezikruží neměl Petr Kváča žádnou šanci - 0:1.

Na začátku druhé třetiny dostali svou první početní výhodu k dispozici také Tygři a ani oni jí nepohrdli. Tomáš Filippi křižnou přihrávkou našel před brankou zapomenutého Michala Bulíře, jenž se tváří v tvář Štěpánu Lukešovi nemýlil - 1:1. Vyrovnaný stav ale nevydržel dlouho. Po necelých dvou minutách totiž v liberecké síti skončilo přesné nahození Tomáše Havlína - 1:2.

Do závěrečného dějství vstoupili aktivněji domácí, kteří se tlačili za vyrovnáním, všechny jejich šance však zastavil skvěle chytající Lukeš. Energetici tlačili z rychlých protiútoků a z jednoho takového dokonce v 52. minutě navýšili svůj náskok, když přečíslení 2 na 1 zakončil Martin Kohout - 1:3. Do konce zápasu už se stav nezměnil, Tygři tak do přípravy vstoupili prohrou.

Martin Faško-Rudáš před karlovarskou brankou

Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Prohráli jsme, takže spokojení být nemůžeme. Bylo to ale první utkání a viděl jsem tam i spoustu pozitivních věcí. Vypracovali jsme si několik šancí, bohužel jsme ale na rozdíl od soupeře nevyužili. Máme stále na čem pracovat."
Václav Skuhravý
HC Energie Karlovy Vary
„Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. Liberec měl trochu více střel, nás několikrát hodně podržel gólman. Jsme rádi, že jsme vyhráli."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner