Report

První výhra. Tygři díky dobrému týmovému výkonu přehráli Karlovy Vary

Mariánské Lázně/Liberec - Na stadionu v Mariánských Lázních nastoupili Tygři ke třetímu přípravnému utkání, v němž opět vyzvali karlovarskou Energii. K vidění byl vyrovnaný souboj s šancemi na obou stranách, produktivnější ale byli Liberečtí, kteří nakonec vyhráli 2:0. Velkou měrou se na vítězství podílel gólman Daniel Král, jenž hned při svém debutu vychytal čisté konto.

Svěřenci trenéra Patrika Augusty kvůli několika zraněním nastoupili v značně omlazené sestavě, svou premiéru v libereckém dresu si tak odbyli mladíci Jaromír Pérez se Samuelem Fialou a letní posila Uvis Janis Balinskis. V brance pak poprvé nastoupil Daniel Král. První větší šanci zápasu měl po přihrávce Martina Faška-Rudáše na své hokejce Jan Ordoš, z dobré pozice ale orazítkoval tyč. Na druhé straně se zase do samostatného úniku dostal Tomáš Vondráček, ani on se však neprosadil.

I v druhé třetině se hrál vyrovnaný hokej a v 35. minutě jsme se konečně dočkali úvodní branky. Po rychlé přesilovkové kombinaci pálil Jaroslav Vlach, jehož dělovku sice Štěpán Lukeš vyrazil, na následnou dorážku Jana Šíra už ale nedosáhl - 0:1. Energetici se však nevzdali a šli si za vyrovnáním, na dobře chytajícího Daniela Krále ovšem recept nenalezli. Před závěrečným dějstvím tak Liberečtí vedli o jeden gól.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili Tygři v další početní výhodě, kterou opět nepohrdli. Adam Najman krásnou křižnou přihrávkou našel Martina Faška-Rudáše, před nímž už stála jen prázdná branka - 0:2. Západočeši následně dostali k dispozici trestné střílení, jenže Vondráček na Krále ani tentokrát nevyzrál. Vzápětí hráli domácí přesilovku 5 na 3, i tu ale Liberečtí ubránili a po obětavém výkonu si tak připsali první výhru v letošní přípravě.

Pohled na Adama Najmana

Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Nebudu hodnotit výsledek. Jsme samozřejmě rádi, že jsme vyhráli, ale mě hlavně těší předvedená hra. Hráli jsme aktivně a vydrželi jsme bruslit celých šedesát minut. Dařilo se nám napadat soupeře, získávat kotouče a dát dva hezké přesilovkové góly. Na přípravu spokojenost i s výkonem mladých hráčů. Brankář odehrál první zápas za nás v seniorech. Myslím si, že jsme tady odevzdali dobrý výkon. Budeme pracovat dál, je na čem stavět."
Václav Skuhravý
HC Energie Karlovy Vary
„Zápas jsme neodehráli vůbec dobře. Myslím si, že z naší strany to bylo hodně špatné utkání. Liberec hrál lépe a zaslouženě vyhrál. Měli jsme akorát jednu vyloženou šanci, když Tomáš Vondráček ujel v oslabení, a poté když měl trestné střílení. Jinak jsme jejich brankáře moc neohrozili. Měli jsme hrozně málo střel."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner