Report

Tygři otáčeli v Litvínově! Mladíci mají první góly

Litvínov/Liberec - Tygři se po obratu z 0:2 na konečných 5:2 mohou vracet domů pod Ještěd spokojeni. Zápas s Litvínovem rozhodla převážně poslední dvacetiminutovka, v ní se totiž Liberečtí prosadili rovnou třikrát. Své první branky v A-týmu si připsali Radek Janata a Mikuláš Jenčovský.

Čtvrté přípravné utkání Liberce bylo velmi speciální pro teprve sedmnáctiletého Radka Janatu, který nastoupil ke své premiéře za A-tým. První třetina jeho debutu mu však příliš důvodů k radosti nedopřála, po pohotové teči se v deváté minutě prosadil Matúš Sukeľ - 1:0. Na jeho ránu Tygři odpověď nenašli, největší šanci měl Martin Faško-Rudáš, jenž se v rychlosti natlačil až před gólmana.

Ve druhé periodě chemici zvýšili na 2:0 zásluhou Petra Straky. Poté ale přišel liberecký brankostroj. Nejdříve snížil v přesilovce Adam Najman, načež se po minutě a půl zaskvěl Radek Janata. Ten si obtáhl beka a díky šikovné cloně srovnal - 2:2!

Pomyslný jazýček vah v závěrečné dvacetiminutovce převážil ve prospěch Liberce Jaroslav Vlach po pohledné kombinaci. První gól mezi dospělými si poté připsal ještě Mikuláš Jenčovský. Na závěr výhru v severočeském derby ještě zpečetil trefou do opuštěné brány Jaroslav Vlach. Šelmy si tak připsaly druhý úspěch v rámci přípravy na novou sezonu.

FOTO: Vladislav Kollert (hcverva.cz)

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner