Report

Vyrovnaný zápas nakonec Dynamo ovládlo v samostatných nájezdech

Liberec - V dalším přípravném utkání přivítali Tygři v rámci Letních hokejových her na domácím ledě Pardubice. Ty do zápasu sice vstoupily lépe, Liberečtí ale vyrovnali a po základní hrací době bylo skóre nerozhodné. Souboj tak dospěl až do samostatných nájezdů, v kterých byli úspěšnější hosté

Do zápasu vstoupilo o poznání líp Dynamo. Už po sedmi sekundách totiž po přihrávce Hyky otevřel skóre přesnou střelou Lukáš Radil. Zanedlouho bylo pro domácí ještě hůř. Tomáš Dvořák rychlou přihrávkou přenesl hru na Tomáše Hyku, proti jehož rychlé střele z levého kruhu se Petr Kváča nestihl přesunout. Poté se ale o slovo přihlásili i Tygři, když přesilovkovou kombinaci zakončil milimetrovou ránou Tomáš Filippi.

Ani v druhé třetině jsme na gól nemuseli čekat dlouho. V nepřehledné skrumáži před brankou Dominika Frodla se nejlépe zorientoval Tomáš Filippi, jenž tak vyrovnal stav utkání. Po dalších pěti minutách navíc nahození T.J. Melancona od modré čáry ztečoval jeden z Pardubických do vlastní sítě a rázem Tygři vedli 3:2. Pardubičtí se ale nenechali zaskočit a aktivní hrou si šli za srovnáním. Dělovku Petera Čerešňáka sice ještě zastavila tyč, ale necelé dvě minuty před druhou sirénou se hosté přece jen prosadili. Tomáš Zohorna krásně našel Lukáše Radila, na jehož přesnou střelu Kváča nedosáhl.

V třetí dvacetiminutovce už tolik velkých šancí k vidění nebylo. Nejblíže k gólu měl po další hezké přihrávce Hyky Lukáš Radil, tentokrát však na Kváču nevyzrál. To v následném prodloužení bylo vyložených příležitostí na obou stranách hned několik, Frodl i Kváča ale své týmy skvělými zákroky podrželi a rozhodnout tak musely nájezdy. V těch na liberecké straně nikdo neuspěl, z Pardubických naopak přesně mířili Tomáš Hyka a Matěj Paulovič.

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Utekl nám začátek, dostali jsme dva góly, což nás poznamenalo a byli jsme trochu zakřiklí. Gólem na 1:2 jsme se ale dostali zpátky do hry a druhá třetina byla z naší strany dobrá, bohužel jsme však na jejím konci dostali vyrovnávací branku. Zbytek utkání byl vyrovnaný, v nájezdech byl šťastnější soupeř. Celkově byl k viděni kvalitní a bojovný souboj v těžkých podmínkách, oba týmy si podle mě hrábly na dno."
Radim Rulík
HC Dynamo Pardubice
„Měli jsme dobrý vstup, rychle jsme vedli. Pak se hra srovnala, Liberec se během zápasu lepšil a výsledek pak i otočil. Celkově si myslím, že to byl vyrovnaný zápas. V prodloužení byly šance na obou stranách, gól ale nepadl, v nájezdech jsme nakonec byli šťastnější. Škoda těch podmínek, mlha byla nepříjemná, pro oba týmy to však samozřejmě bylo stejné."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner