Report

Tygři ovládli na závěr přípravy duel plný zvratů, Kladno přehráli 5:4

Kladno/Liberec - Svěřenci Patrika Augusty zakončili přípravu před začátkem Tipsport extraligy výhrou nad Rytíři poměrem 5:4. Premiérovou branku za A-tým Tygrů si připsal benjamínek obranných řad Jakub Dvořák, ale také ofenzivní posila Michael Frolík, shodou okolností kladenský odchovanec.

Nově zrekonstruovaný kladenský stadion pokřtili ke smůle domácích ve 3. minutě Tygři. Jaroslav Vlach pobídl ke střele Jakuba Dvořáka a liberecký mladík si připsal první gól v A-týmu - 0:1. Čtyři minuty poté využil chybné rozehrávky šelem Jakub Babka, jenž vyslal do akce Antonína Melku. Ten se od hrazení dostal až před branku a srovnal střelou na bližší tyč - 1:1.

Ve 12. minutě se o otočení vývoje utkání na stranu Rytířů postaral Kristaps Sotnieks, jenž využil hustého provozu před Kváčou a taženým nahozením od modré čáry jej překonal - 2:1.

Zkraje druhé periody hráli Severočeši početní výhodu a využili ji beze zbytku. Frolík se snažil nahrát Birnerovi, avšak puk se od něj odrazil k Tomáši Filippi, jenž zakončil k levé tyči - 2:2. V polovině duelu vyslal Tomáš Plekanec ve vlastním oslabení šikovně na steč Adama Kubíka, který neméně povedenou bekhendovou kličkou vrátil domácím vedení - 3:2.

Ještě do konce třetiny se podařilo Kladenským opět skórovat, když se prosadil znovu Antonín Melka - 4:2. Radost z dvougólového vedení ale rytířské partě dlouho nevydržela, jelikož využil zmatku před Landonem Bowem Jaroslav Vlach - 4:3.

V 45. minutě poslal Frolík prudký puk na Petra Jelínka najíždějícího ze střídačky a liberecký forvard doručil za kladenského brankáře výstavní střelu pod víko - 4:4. Dvojitý asistent tohoto klání Michael Frolík nakonec udeřil i gólově, když v 52. minutě ukličkoval domácího gólmana - 4:5. Rytíři poté ještě dokázali skóre srovnat, stalo se tak ale až po závěrečné siréně a Severočeši se tím pádem mohou radovat z vítězně zakončené přípravy.


Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner