Report

Druhé předkolo ovládla Plzeň, série je vyrovnaná

Liberec - Tygři na povedený vstup do série v druhém zápase nenavázali. Plzeňští se už v první třetině dostali do vedení, které následně několikrát navýšili a nakonec zvítězili vysoko 6:0. Předkolo se tak za vyrovnaného stavu přesouvá na západ Čech.

Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň 0:6 (1:1 na zápasy)

Začátek druhého duelu se nesl v o poznání opatrnějším duchu než v úvodním zápase. Větší příležitosti si vypracovali Západočeši, kteří se v 11. minutě ujali vedení. Jakub Pour z rohu kluziště našel Jana Piskáčka, jenž zamířil přesně mezi Kváčovy betony. Těsně před první sirénou mohl Pour plzeňský náskok ještě navýšit, samostatný únik ovšem neproměnil.

Petr Jelínek o druhém předkole
Tentokrát jsme tahali za kratší konec, Plzeň nás předčila prakticky ve všem. Je to ale stále jen jeden zápas v sérii, v sobotu jedeme dál.

V polovině druhé části už se hosté mohli znovu radovat. Po velkém přesilovkovém tlaku se v závaru před brankou dostal ke kotouči Jakub Pour, který ho dotlačil za brankovou čáru. Liberečtí se následně herně zvedli a zejména v nabídnuté početní výhodě si vytvořili několik slibných příležitostí, Dominika Pavláta ovšem nepřekonali.

I úvod závěrečné třetiny vyšel lépe Plzni. Hrabíkovo nahození vyrazil Kváča jen na hůl Samuela Bittena, jenž už se nemýlil. Vzápětí to navíc bylo už o čtyři góly. Po přihrávce Mertla zpoza branky se bekhendem prosadil Adrián Holešinský. Nabuzení hosté ještě přidali dva zásahy, když na konečných 0:6 upravili Jan Jaroměřský a Tomáš Mertl.

Skrumáž před Petrem Kváčou

Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Z naší strany to byl špatný zápas. Od začátku do konce byl soupeř lepší, vůbec jsme se nedostávali do brankových příležitostí. Dopadlo to jednoznačným výsledkem pro soupeře. Série je vyrovnaná, teď záleží na tom, jak my v sobotu zareagujeme."
Petr Kořínek
HC Škoda Plzeň
„Jsme rádi, že jsme sérii vyrovnali. První utkání nám nevyšlo, trápili jsme se, ale věřili jsme, že může přijít zápas, kterým bychom se mohli nakopnout. A to se stalo, dokázali jsme si, že s takovým nasazením a srdcem můžeme hrát s kýmkoliv. Snad budeme v tomto stylu pokračovat."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner