Report

Tygři otočili třetí zápas a získali mečbol!

Plzeň/Liberec - Předkolo se za stavu 1:1 přesunulo na západ Čech, kde se odehrál velmi vyrovnaný třetí duel. Domácí se v něm dostali do vedení, Tygři ovšem dokázali vyrovnat a v třetí třetině utkání zvrátili na svou stranu. V sérii hrané na tři vítězné zápasy tak získali mečbol.

HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec 1:3 (1:2 na zápasy)

Už od začátku zápasu byl k vidění rychlý hokej se slibnými šancemi na obou stranách. Na liberecké straně měli nejblíže gólu Michal Birner s Jakubem Rychlovským, v nadějných pozicích ovšem Dominika Pavláta nepřekonali. Plzeňští zase zahrozili v přesilovce, i Petr Kváča ale svůj tým dobrými zákroky podržel.

Michal Birner po třetím duelu
Druhý zápas série se nám vůbec nepovedl, moc jsme se v tom ale nepatlali. Bylo to hlavně o nastavení v našich hlavách, minule tam od nás něco chybělo, čehož Plzeň využila. Teď už to bylo lepší, jsme rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce.

Skóre se tak poprvé měnilo až v druhé třetině. Dělovku Petra Zámorského v přesilovce 5 na 3 vyrazil Kváča pouze na hůl Jakuba Poura, jenž už se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Vzápětí mohl ještě navýšit Adam Dvořák, z perfektní pozice ovšem orazítkoval tyč. To mohlo domácí mrzet, protože zanedlouho bylo vyrovnáno. Krátce po skončení liberecké početní výhody si zpoza branky vybruslil Michael Frolík a přízemní střelou překonal Pavláta.

Závěrečná perioda začala v opatrnějším tempu, oba týmy vycházely hlavně ze zabezpečené obrany. Větší šance měli ale přece jen Tygři, kteří se také dočkali vedoucího gólu. V hodně nepřehledné skrumáži před plzeňskou brankou se nejlépe zorientoval Petr Kolmann, jenž dotlačil kotouč za brankovou čáru. Západočeši se nevzdali a šli si za vyrovnáním, Liberečtí je ale k větším šancím nepouštěli. V závěru to domácí zkusili bez brankáře, čehož využil Michal Birner, který gólem do prázdné branky upravil na konečných 1:3.

Radost z vyrovnávací branky Michaela Frolíka. FOTO: Roman Turovský

Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Myslím si, že jsme viděli velice vyrovnané utkání. Nedali jsme si ani centimetr ledu zadarmo, bylo tam hodně fyzických soubojů. První branku jsme dostali v oslabení 3 na 5, což nás trochu zbrzdilo, soupeř pak měl i šance na navýšení. Naštěstí jsme to ale ustáli a hodně nám pomohlo to vyrovnání. Díky důrazu v předbrankovém prostoru jsme dali druhý gól a poté jsme to odmakali až do konce. V neděli musíme takto pokračovat, očekávám, že to bude vypadat hodně podobně."
Petr Kořínek
HC Škoda Plzeň
„Povedlo se nám vstřelit první gól, což je samozřejmě pozitivní, poté jsme tam ale měli několik šancí na zvýšení, které jsme bohužel nevyužili. Sice jsme následně přečkali oslabení ve třech, jenže hned poté jsme dostali takový zbytečný gól. Poté už to bylo nahoru dolů, nepomohli jsme si přesilovkami a dostali jsme nešťastnou branku. Kluky ale musíme pochválit, bojovali a měli správné nasazení. Jdeme dál, Liberec vede 2:1, my budeme chtít sérii dostat do pátého duelu."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner