Report

Tygři mečbol nevyužili, sérii rozsekne úterní pátý zápas v Liberci

Plzeň/Liberec - Čtvrté klání předkola s indiány bylo soubojem o každý centimetr ledu a důkazem je i nerozhodný stav 1:1 po šedesáti minutách. V nastaveném čase měli Plzeňští nůž na krku a hráli o prodloužení sezóny, díky Jakubu Pourovi se jim ale podařilo vynutit pátý rozhodující duel. O celku, který postoupí do čtvrtfinále, se tak rozhodne v úterý v Liberci.

HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec 2:1p (2:2 na zápasy)

Čtvrté utkání odstartovalo v řádně svižném tempu s velmi důraznou hrou z obou stran. Na první závažnější ohrožení jedné z klecí se ale čekalo až do 14. minuty, to když pálil ze slotu na Kváčovu lapačku Vojtěch Budík. Nedlouho poté to zkoušel ve vlastním oslabení domácí Marek Baránek, jím vyslaný projektil ale skončil pouze mimo tři tyče.

Do druhé části Plzeňští vlétli a díky velké aktivitě se také dostali do vedení. V 25. minutě střílel nejprve neúspěšně Zámorský, jeho druhá rána z vrcholku kruhu již ale skončila po teči Tomáše Mertla v liberecké síti - 1:0. Indiánský náskok však vydržel pouze necelých šest minut, jelikož využil přesilovku pěkným sólem zakončeným střelou mezi betony Oscar Flynn - 1:1. K závěru prostřední periody poté mohl vrátit Plzni vedení Martin Beránek, tygří maskovaný fantom ale zakročil betony.

Jan Šír o čtvrtém předkole
Ve třetí třetině jsme to měli párkrát na hokejce a nemuselo to do prodloužení vůbec dojít. Jestli to tak má být, tak to tak je. Máme pátý zápas doma, a to nám dává výhodu.

Ve 45. minutě se ve slibné šanci na levé části kluziště ocitl T. J. Melancon a puk následně poskakoval na brankové čáře, nicméně nedokázal se přes ni převalit. Na druhé straně vzápětí kontroval gólovou nadějí Václav Adamec, v rozhodujícím momentu však minul naši bránu. V 56. minutě poté ujížděli v přečíslení dva na jednoho Flynn s Najmanem, přičemž střelu z první od druhého jmenovaného musel Dominik Pavlát hasit těžkým přesunem.

I přes snahy o rozhodnutí zápasu ještě v základní hrací době zůstal stav nerozhodný, a tak se putovalo do dvacetiminutového prodloužení. V něm se šance přelévaly z jedné strany na druhou a daleko nebyl v 65. minutě od rozdílové branky pro Západočechy Filip Suchý, nedokázal ale na Kváču v rozhodující chvíli vyzrát. Nakonec se ale mohli domácí přece jen radovat, jelikož jim vystřelil páté klání předkola ranou v přesilovce Jakub Pour - 2:1.


I ve čtvrtém předkole se bojovalo o každý centimetr ledu

Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Opět to bylo vyrovnané utkání, které rozhodlo jeden gól v přesilovce. Ve třetím zápase jsme byli šťastnější my, tentokrát to byla Plzeň. Nyní jdeme do utkání číslo pět, kde si to rozdáme o postup."
Petr Kořínek
HC Škoda Plzeň
„Stejně jako předchozí utkání bylo i tohle vyrovnané. Znovu jsme se dostali do vedení, bohužel jsme po chybě vzápětí inkasovali. Zápas měl bojovnost a správné nasazení, typické play-off. Kluci to odmakali, nyní je to padesát na padesát. My se nikdy nevzdáváme."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner