Report

Mocný finiš zajistil Tygrům první výhru v sérii s Hradcem!

Hradec Králové/Liberec - V úvodním souboji série proti Mountfieldu museli Tygři hned dvakrát dotahovat jednogólovou ztrátu, díky skvělému závěru třetí části ale přece jen slaví vítězství! Zásadní byl čas 58:23, kdy využil početní výhodu gólem na 3:2 Oscar Flynn a zajistil tak pro Liberec ve čtvrtfinále první bod. Výhru našeho týmu stvrdil brankou na 4:2 Petr Jelínek.

Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:1 na zápasy)

První čtvrtfinále odstartovalo v pro play-off až nezvykle útočném stylu s gólovými šancemi na obou stranách. Ke změně skóre tak mohlo dojít již po 26 sekundách z hole Faška-Rudáše, jenž zakončoval svůj brejk mezi betony Henriho Kiviaha, ten však mezírku utěsnil. Ve 4. minutě poté navzdory liberecké obraně vyjel kupředu hradecký Jordan Perret, jehož následný pokus skončil až na tyčce!

Postupně se mód zápasu v úvodní části přesunul do roviny častých osobních soubojů, stejně tak ale technických přestupků, které hru kouskovaly. V 18. minutě nicméně nastala po Nedomlelově nahození situace, kdy puk skončil po kopnutí Faška-Rudáše za brankovou čárou a na řadu přišel přezkum na videu. Ten rozsoudil kopnutí slovenského forvarda jako úmyslné, a tak zůstal stav neměnný.

Vstup do prostřední třetiny se však lépe vyvedl domácím a Mountfield vyslal do vedení Lukáš Cingel dorážející po nepříjemném nahození Jakuba Lva - 1:0. Podještědské šelmy ale ztráta jedné trefy nevykolejila a naopak je namotivovala k větší aktivitě. Ta přinesla požadované ovoce krátce po polovině duelu, kdy využil odražení puku od Kiviahova ramena zakončením do odkryté branky Uvis Janis Balinskis - 1:1.

Jakub Rychlovský o své formě
Snažím se hlavně hrát svoji hru a co nejvíce pomáhat týmu. Jsem rád, že jsem teď odměňován góly, ale je jedno, kdo je v play-off sbírá. Hlavní jsou vítězství.

Na počátku třetí periody si ale Hradec vzal své vedení zpět. Kevin Klíma se dostal do úniku a jelikož byl nedovoleně bráněn Kolmannem, tak bylo nařízeno trestné střílení, které hradecká čtyřiatřicítka vyřešila střelou mezi vyrážečku a beton - 2:1. Liberečtí ale ještě nesložili zbraně a odměnou jim bylo opětovné srovnání! Podél pravého mantinelu se prohnal do pásma Mountfieldu Jakub Rychlovský a jeho pobídka zpoza branky si našla o brusli Marka Zachara cestu až za Kiviahova záda - 2:2.

V čase 58:12 se domácí Graeme McCormack provinil hákováním a ideálně naskytnutou příležitostí pro dokonání obratu Tygři nepohrdli! Nedlouho po startu početní výhody se touš dostal k Oscaru Flynnovi a ten si připsal vítěznou trefu střelou na lapačku - 2:3. Triumf našeho celku a první bod v sérii poté potvrdil bravurně zvládnutou individuální akcí Petr Jelínek - 2:4.


Radost po brance Oscara Flynna na 3:2

Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Bylo to těžké, vyrovnané play-offové utkání, ve kterém jsme tahali za kratší konec. V závěru se nám podařilo zápas obrátit a vyhrát, takže jsme samozřejmě spokojení, ale zatím je to jenom jedno vítězství."
Tomáš Martinec
Mountfield HK
„Zápas byl od začátku do konce vyrovnaný. Chviličku nám trvalo, než jsme se po té delší pauze do utkání dostali, ale myslím si, že jsme to měli ve svých rukách. Liberec smolným gólem srovnal a pak potrestal naše vyloučení v přesilovce, která rozhodla."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner