Report

Tygři nezvládli závěr druhého zápasu. Pod Ještěd se tak jede za vyrovnaného stavu

Hradec Králové/Liberec — Svěřenci Patrika Augusty srdnatě bojovali, když dokázali smazat dvoubrankové manko a sahali po obratu. Dvě minuty před koncem však zasadil rozhodující úder Kevin Klíma. Série se tak z východu Čech přesouvá do Liberce za vyrovnaného stavu.

Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec 3:2 (1:1 na zápasy)

Do druhého čtvrtfinálového utkání vstoupili lépe domácí, kteří už v sedmé minutě mohli jít do vedení. Puk však po dorážce Lukáše Cingela jen těsně zůstal před brankovou čarou, odkud byl odklizen do bezpečí. O devět minut později byla k vidění další velká šance, ani tentokrát nedokázali Hradečtí zúročit svůj důraz v brankovišti. Do druhé třetiny se tak šlo za bezbrankového stavu.

A ten podobně jako v prvním utkání dlouho netrval. I ve druhém duelu totiž otevřel skóre v první minutě druhé periody Lukáš Cingel, když usměrnil z hranice brankoviště McCormackovo nahození za Petra Kváču. Východočeši si poté byli schopni vypracovat nespočet šancí a po jedné z nich to už v jednatřicáté minutě bylo 2:0. Oliver Okuliar tečoval nahození od modré, které následně do odkryté klece dopravil Kevin Klíma. V závěru prostředního dějství však dokázali Tygři reagovat zásluhou přesilovkového nahození T.J. Melancona, jež našemu týmu vykřesalo naději do závěrečné dvacetiminutovky — 2:1.

T.J. Melancon o hře ve třetí třetině
Je pravda, že nás víc tlačili, my jsme naopak možná trochu ubrali nohu z plynu. Jak jsem ale říkal, je to už za námi, nemá cenu se tím zbytečně moc zabývat. Zítra je nový den.

V úvodu třetí periody bylo srovnáno. Oscar Flynn našel křížným pasem u modré čáry číhajícího Michaela Frolíka, jenž vyřešil samostatný únik bekhendovým blafákem — 2:2. Pár vteřin na to mohl být navíc obrat dokonán, Michal Bulíř však nedokázal v přečíslení dva na jednoho prostřelit Machovského. Když už to pak vypadlo na prodloužení, vystřelil vítězství svému týmu svou druhou brankou v zápase Kevin Klíma — 3:2.


Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Další vyrovnané utkání, stav 2:2 vydržel skoro až do konce, ale soupeř tím jedním gólem vyhrál. Myslím, že takových zápasů uvidíme víc. Je to parádní série a těším se na další měření sil."
Tomáš Martinec
Mountfield HK
„Zápas byl opět vyrovnaný a měl podobný průběh jako v neděli. My jsme možná byli o trošičku lepší do přesilovky pět na tři, kterou jsme nevyužili, a tam se to trochu zlomilo. Zase jsme udělali hloupý faul, Liberec nás potrestal a dostali jsme ho na koně. Jsme ale rádi, že máme první bod."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner