Report

Tygři srovnali v závěru. Po prodloužení ale bere druhý bod Hradec

Liberec – Ve třetím zápase čtvrtfinále Tygři už od dvanácté minuty prohrávali, a i přes obrovské nasazení se dlouho nemohli prosadit. Až při závěrečné hře bez brankáře vystřelil domácím prodloužení Petr Jelínek. Nastavený čas ale už v jeho první minutě rozhodl hradecký Jergl.

Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK 1:2pp (1:2 na zápasy)

Vstup do třetího duelu vyšel lépe Hradci Králové, který svou aktivní hru nakonec proměnil v první branku. Jordann Perret v přečíslení dva na jednoho přihrál Radovanu Pavlíkovi a ten procedil puk za Kváču. V tu chvíli se na ledě strhla nelítostná bitva, která však postrádala větší šance. Tu největší měli ve druhé části Michal Birner s Tomášem Filippi, kteří ale svůj protiútok neproměnili.

Petr Jelínek o utkání
Začátek jsme si určitě představovali líp, první třetina nebyla vůbec ideální. Vůbec nám nešly nohy, byli jsme zaskočení. Od druhé třetiny jsme to ale zvedli a byl z toho vyrovnaný zápas.

V závěrečném dějství se Severočeši ze všech sil snažili o vyrovnání, které nepřišlo ani při přesilovce pět na tři. Při závěrečné power-play ale nakonec Tygry spasil Petr Jelínek, který za Machovského dorazil neúspěšný pokus Flynna a poslal zápas do prodloužení. V něm hned v první minutě využil přesilovou hru ranou do horního rohu Aleš Jergl.

Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Od začátku jsme trochu tlačili do kopce, což vedlo i k prvnímu inkasovanému gólu. Nevytvářeli jsme si moc příležitostí a soupeř výborně forčekoval. Když jsme se dostali do pásma, tak jsme předržovali kotouče a neposílali je na bránu. Bojovali jsme a nakonec za to byli odměněni vyrovnáním, čehož si vážím. Bohužel poté přišla rychlá rána v prodloužení. Musíme makat dál a připravit se na další utkání."
Tomáš Martinec
Mountfield HK
„Podle mě jsme odehráli dobrý zápas. Příště musíme být akorát více disciplinovanější v závěru a nedělat takové chyby."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner