Report

Tygři na vyrovnání nedosáhli, Hradec má mečbol

Liberec - I čtvrtý čtvrtfinálový duel nabídl velmi napínavou podívanou. Do vedení opět šli hosté, kteří v třetí třetině vedli už o dva góly. Tygři pak sice zásluhou Michala Bulíře snížili, vyrovnat se jim ovšem nepodařilo. Série se tak přesouvá na východ Čech, kde budou Hradečtí v neděli mít mečbol.

Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK 1:2 (1:3 na zápasy)

Úvod utkání se lépe povedl hostům. Už po šestačtyřiceti sekundách totiž hezkou individuální akci předvedl Christopher Lalancette, který si vybruslil od mantinelu a z mezikruží propálil Jakuba Neužila. Zanedlouho mohlo být vyrovnáno, rychlou střelou Adama Najmana ovšem zastavilo břevno.

Oscar Flynn po čtvrtém duelu
Bohužel jsme opět dostali rychlý gól, což udalo tempo celému zápasu. Přitom jsme se na to snažili zaměřit, ale stalo se to zase. Samozřejmě nás to srazilo a tentokrát jsme nedokázali vyrovnat. Série ale ještě není u konce, budeme bojovat!

I v druhé třetině měli Liberečtí několik šancí na srovnání, Matěj Machovský ale pokryl jak střelu Michala Bulíře, tak únik Jaroslava Vlacha. Hradečtí se následně už radovali z dalšího gólu, ten ale po kontrole videa nebyl uznán kvůli počínání hráče v brankovišti. Před závěrečným dějstvím tak hosté stále vedli o jednu branku.

To se změnilo už v 44. minutě. Střelu Graema McCormacka vyrazil Neužil pouze na hůl Matěje Chalupy, před nímž už byla jen prázdná branka. Tygři se ovšem nevzdali a zápas ještě zdramatizovali. Na dostřel jediného gólu je dostal Michal Bulíř, který se prosadil v přesilovce. V závěru to Liberečtí zkusili bez brankáře, i přes velký tlak však na kýžené vyrovnání nedosáhli.

Skrumáž před brankou Jakuba Neužila

Trainerstimmen

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Vůbec se nám nepovedl vstup do utkání, obdržený gól nás srazil. Musím uznat, že soupeř pak hrál velmi dobře a moc nás nepouštěl do šancí. Tlačili jsme to na sílu, nebyli jsme schopni se prosadit v útočném pásmu. V třetí třetině jsme dostali lacinou druhou branku, v posledních pěti minutách jsme se sice zase nadechli, tentokrát už ale bylo pozdě."
Tomáš Martinec
Mountfield HK
„Odehráli jsme poměrně dobré utkání. Troufnu si říct, že jsme 50 minut byli lepší, měli jsme hodně šancí, bohužel jsme jich ale moc nevyužili. V závěru jsme se už trochu tradičně začali bát o výsledek, dělali jsme chyby a nechali jsme se vyloučit, za což nás soupeř potrestal. Opět to byl stres až do konce, tentokrát jsme to ale naštěstí udrželi."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner