Report

Tygři přehráli Mladou Boleslav, Daniel Král zaznamenal čisté konto

Mladá Boleslav/Liberec - Svěřenci trenéra Filipa Pešána odehráli první venkovní utkání letošní sezony na ledě Mladé Boleslavi. Do duelu vstoupili lépe a už v první třetině si vypracovali dvoubrankový náskok, který udrželi až do konce zápasu. Blýskl se zejména mladý brankář Daniel Král, jenž si hned při svém prvním letošním startu připsal čisté konto.

Do zápasu vstoupili aktivněji Tygři. Hned po úvodním vhazování se do šance dostal Michal Bulíř, na Filipa Novotného ovšem z bezprostřední blízkosti nevyzrál. Už ve 4. minutě se ale Liberečtí mohli radovat. Martin Faško-Rudáš po hezké individuální akci ještě našel Tomáše Filippi, který se už nemýlil. Před první sirénou navíc po buly od modré čáry šikovně nahodil Rayen Petrovický a zvýšil tak už na 0:2.

Ani v druhé třetině nebyla o šance nouze. Tygři v ní měli dvě přesilovky, Mladoboleslavští zase hrozili především z rychlých protiútoků. Tu největší příležitost měl Sebastian Malát, trestné střílení ovšem nevyužil.

I závěrečná dvacetiminutovka se nesla ve svižném tempu, nadějně rozvíjející se akce však na obou stranách přerušovaly časté nepřesnosti. Domácí se hnali za snížením a v závěru to zkusili i bez brankáře, Daniel Král ale předvedl skvělý výkon a žádný puk za svá záda nepustil. Svěřenci trenéra Filipa Pešána tak vyhráli 2:0.

Daniel Král při svém letošním debutu, FOTO: Jan Pavlíček

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Byl to těžký zápas, soupeř si vytvořil hodně šancí, takže výsledek je zavádějící. Musím ale pochválit mladého Dana Krále, zachytal skvěle. Celkově to mělo kvalitu, hodně se bruslilo, v závěru se to i vyostřilo, myslím si, že se to divákům muselo líbit. Takovéto utkání jsme před odjezdem do Švýcarska potřebovali, tam nás čeká velká prověrka. "
Jiří Kalous
BK Mladá Boleslav
„Viděli jsme na obou stranách velké množství šancí, které zůstaly neproměněné. Na rozdíl od nás Liberec dvě proměnil, nám se nepovedlo využít žádnou. Pořád bylo vidět, že je to ještě neučesané a všechny útoky se postupně sehrávají. Jdeme zatím krok za krokem. V této sestavě to byl teprve druhý zápas, ale já věřím, že se to bude zlepšovat. Musíme mít přesnější mušku, to se dneska ukázalo. Věřím, že proměňování přijde, šancí si totiž vytváříme hodně. Je to otázka času. Důležitá je komunikace a je vždy dobré, když si hráči mezi sebou něco řeknou a to funguje. Jsou spolu na ledě a cítí jak to mohli zahrát a předat si mezi sebou jakou měli myšlenku, když se třeba nepochopili. Také o tom je to sehrávání, aby chemie v týmu fungovala."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner