Report

Tygři na úvod La Coupe des Bains těsně podlehli Fribourgu

Yverdon/Liberec - Hned v prvním zápase turnaje La Coupe des Bains čekal na Tygry pořádně těžký soupeř - švýcarský HC Fribourg-Gotterón. Zápas nabídl velmi napínavou podívanou, Severočeši dokázali hned dvakrát vyrovnat, v samém závěru ale o vítězství domácího celku rozhodl Jacob De La Rose.

Už od začátku utkání byla k vidění velmi svižná hra s šancemi na obou stranách. Do vedení se už v 4. minutě dostali Tygři, když se po rychlé souhře prosadil přesnou střelou z mezikruží Oscar Flynn. Zanedlouho mohl ještě navýšit Adam Najman, z ideální pozice ovšem trefil tyč. To mohlo Liberecké mrzet, aktivní Fribourg totiž ještě do první sirény stihl skóre otočit. Nejdříve se o vyrovnání postaral Ryan Gunderson. Vzápětí našel Sandro Schmid před brankou volného Juliena Sprungera, proti němuž už neměl Dávid Hrenák žádnou šanci.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Liberečtí, jak Kellly Klíma, tak i Michal Bulíř ovšem ze svých šancí pouze orazítkovali tyč. V 28. minutě už se ale Liberečtí mohli radovat. Ve velmi nepřehledném závaru před brankou se nejlépe zorientoval Jaroslav Vlach, od nějž se puk odrazil za bezmocného Bryana Rüeggera. Následně opět několikrát zahrozil švýcarský tým, skvělými zákroky se však zaskvěl Dávid Hrenák. Před třetí dvacetiminutovkou tak bylo vše otevřené.

V závěrečném dějství se nejprve do vedení dostali opět domácí. Jacob De La Rose se tvrdě opřel do DiDomenicovy nahrávky a přesným projektilem propálil Hrenáka. Tygři se ovšem nevzdali a dočkali se kýženého vyrovnání. Martin Faško-Rudáš se vřítil do pásma, předal kotouč Tomáši Filippi, jenž zpoza kruhů zamířil přesně. Už už to vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení, v závěru ale přišel tvrdý švýcarský direkt. V přesilovce po krásné akci vyšachovali libereckou obranu Jacob De La Rose s Marcusem Sörensenem a první jmenovaný po rychlé kombinaci poslal kotouč do odkryté sítě. Na tento gól už Severočeši odpovědět nedokázali a Fribourgu tak podlehli těsně 3:4.

Pohled na Oscara Flynna, jednoho z libereckých střelců

Trainerstimmen

Boris Žabka
Bílí Tygři Liberec
„Byl to velmi rychlý hokej, Fribourg výborně forčekoval, čímž nás dostával pod tlak. Zejména v první třetině jsme s tím měli problémy, pak jsme si v kabině něco řekli a nějaké věci jsme změnili. V druhé třetině jsme měli pár gólovek, bohužel jsme je neproměnili. Hned na začátku se nám zranil jeden obránce, třináctý útočník Petr Gajda nám tedy pomáhal na beku, musím ale říct, že to zvládl výborně. Celkově zápas splnil to, co jsme od něj očekávali."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner