Report

Tygři na Ambri-Piottu nestačili v koncovce, v Yverdonu padli 1:3

Yverdon/Liberec - Druhý duel v rámci turnaje La Coupe des Bains znamenal pro svěřence Filipa Pešána střet s celkem HC Ambri-Piotta. Průběh utkání byl podobný jako v prvním švýcarském představení, tentokrát však soupeř již na počátku třetí části odskočil na rozdíl dvou branek. Liberečtí se hnali v závěru střetnutí do souboje o vyrovnání, navázat na trefu kapitána Michal Birnera z úvodní periody však nedokázali, a tak padli ve Švýcarsku i ve druhém klání.

Vedení se ujala již ve 4. minutě Ambri-Piotta, a to prostřednictvím Daria Bürglera, jenž skóroval po pasu zpoza branky - 1:0. Zhruba dvě minuty poté nicméně Tygři zamkli švýcarského soka na jeho území, pobídku od Bulíře zakončil mezi betony Michal Birner a rázem bylo srovnáno - 1:1. V 10. minutě měl šanci vrátit svému celku vedení osamocený Inti Pestoni, Daniel Král jej však vychytal. Ke konci periody se ke střele po buly dostal Floran Douay, jeho pokus ale skončil pouze na břevně liberecké klece.

Prostřední dvacetiminutovku zahájili hráči Ambri značným tlakem a Daniel Král musel tasit svou lapačku proti nebezpečně pálícímu Nandu Eggenbergerovi. Dvakrát musel být také pozorný proti samostatným únikům Laurenta Dauphina, přičemž druhý byl poznamenaný obranným faulem. Následné trestné střílení však liberecký fantom opět úspěšně zneškodnil. Nerozhodný stav vydržel do 32. minuty, kdy Zaccheo Dotti vypálil od modré čáry a tygří gólman přes zakrytý výhled neměl šanci zakročit - 2:1.

Nedlouho po startu třetího dějství dostaly šelmy k dispozici přesilovku, zužitkovat ji však i přes vytvořený tlak nedokázaly. Odskočit na rozdíl dvou gólů se naopak podařilo Ambri-Piottě zásluhou Florana Douaye, který dorážel po bombě Dottiho - 3:1. Svěřencům Filipa Pešána se naskytla další početní výhoda ve 49. minutě. V ní pálil ze své obvyklé kanceláře na pravém kruhu Oscar Flynn, ani jedna z jeho střel však gólmana Janneho Juvonena nepřekonala.

S blížícím se koncem základní hrací doby si Tygři vytvářeli soustavnější tlak v útočném pásmu, hráči AmbriPiotty v čele s Janne Juvonenem je však drželi na uzdě. Nepříjemný moment se odehrál v závěru klání, kdy byl Daniel Král zasažen do hlavy pukem a s tržnou ranou byl odveden do kabiny. Na jeho místo tak naskočil Dávid Hrenák, dlouho zde však nevydržel, jelikož šli Tygři do risku bez brankáře. Kontaktní trefu však při hře v šesti nedokázali vsítit, a tak padli i v druhém duelu turnaje La Coupe des Bains.

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Stejně jako první utkání bylo i tohle velice rychlé a svižné. Odehráli jsme parádní první třetinu, měli jsme v ní dobrý pohyb a hráli dobře na krátko a dostávali se do brankových příležitostí. Měli jsme spoustu výborných akcí a šancí i z obranného pásma. Myslím si, že, když to vidím zpětně, tak tam byl i kus smůly v tom, že jsme dostali první gól a třetina skončila 1:1, ačkoliv jsme byli výrazně lepší než soupeř. Od druhé třetiny ale přidal a začal to být takový otevřený hokej. Vzadu jsme měli taková okýnka a soupeř nám to otočil. Ve třetí třetině jsme se sice snažili, ale bohužel už jsme nedokázali vstřelit branku, soupeř naopak ještě navíc jednu přidal. První třetina byla dobrá, ale soupeř byl přece jenom od druhé lepší. I díky lepší produktivitě vyhrál utkání."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner