Report

Tygři na závěr La Coupe des Bains podlehli Lausanne

Lausanne/Liberec — Svěřenci Filipa Pešána zakončili působení na turnaji ve Švýcarsku porážkou proti Lausanne. Tygrům se sice povedlo skórovat jako první a držet krok s Lausanne po téměř celou dobu utkání, v závěrečných minutách však Švýcaři zlomili zápas na svoji stranu třemi rychlými brankami a dali duelu výslednou podobu 6:2.

Tygři do závěrečného zápasu La Coupe des Bains vstoupili jako uragán. Hned v první minutě už prověřil gólmana Hughese svižnou střelou Michal Bulíř, chvilku na to pak na amerického brankáře ujížděl osamocený Jakub Rychlovský. Střelou mezi betony si na něj však nepřišel. Nakonec ale přece jen Tygři úvodní aktivitu v branku přetavili, když v sedmé minutě Kelly Klíma vybojoval kotouč, aby si poté narazil s Michalem Bulířem, který rozvlnil švýcarskou síť.

Liberecké vedení však dlouhou netrvalo. Ani ne po minutě od gólu si Lausanne vypracovalo svoji první větší šanci, jež proměnil Andrea Glauser. Od té doby se tvář hry změnila ve prospěch týmu ze země helvétského kříže. Po obranné chybě před Hrenákem hrozil nikým nehlídaný Raffl, náš brankář si však se situací poradil na jedničku. Stejně tak si počínal i o minutu později proti brejku Bozona. Proti Jiřímu Sekáčovi už ale byl nucen kapitulovat. Český útočník ve službách Lausanne schoval střelu za bránícího McCoshena a poslal svůj tým do vedení — 2:1.

Ve druhé třetině hra nezpomalila a k vidění byly další šance. Jak Bozon, tak Klíma na druhé straně však byli nepřesní. Změnu ve skóre znamenala až přesilovková kombinace Švýcarů. Proti původní střele sice Hrenák ještě stačil vytáhnout skvělý zákrok, na následnou dorážku Jasona Fuchse byl bohužel už krátký. Nastalou situaci ale Tygři nenechali bez odezvy a za čtyři minuty bylo sníženo díky dobře tečovanému nahození Michala Ivana Jakubem Rychlovským — 3:2.

Filip Pešán o marodce během turnaje
Přišli jsme během té doby asi o čtyři až pět hráčů, naštěstí se však nejedná o nic vážného. Museli jsme ale hrát na tři centry a dokonce mít půjčeného brankáře z Lausanne, protože Daniel Král má ještě problémy s okem. Doufám, že to vše bude v pořádku. Bohužel jsme doplatili na menší počet hráčů, které jsme na turnaj vzali.

Třetí periodu začali lépe Severočeši. Michal Birner vyzval přesným pasem v přečíslení dva na jednoho Klímu k zakončení, ten ale smolně trefil držadlo hole gólmana Hughese. Kolem padesáté minuty se hra překlopila na stranu domácích. Robin Kovacs dvakrát nebezpečně prověřoval Hrenáka, překonat se mu ho povedlo až napotřetí, když přesně trefil levý horní roh liberecké klece při přesilovce — 4:2.

Zápas se definitivně zlomil na stranu Lausanne v závěrečných čtyř minutách. Nejdříve si Michael Hügli povyjel od mantinelu do slotu, odkud vyslal těžko chytatelnou bombu k tyči. V posledních minutách zpečetil výsledek zápasu gólem do prázdné branky Makai Holdener.

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Celý turnaj nás trápila koncovka. Bavili jsme se o tom v kabině, že je třeba šance využívat a tvrdě si za tím jít. Za celý turnaj jsme využili jenom jednu přesilovku, což je žalostně málo, soupeř nám ukázal lekci z produktivity, když využil hned dvě početní výhody za sebou a tím ten zápas zlomil. V závěru jsme ještě zkusili hru bez brankáře a inkasovali jsme přes celé hřiště. Celkový výsledek je tak dost krutý, ale pořád je na čem pracovat a přesilovky budou definitivně jedním z hlavních témat. "

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner