Report

Tygři slaví první výhru! Derby rozsekl v závěru Vlach

Liberec – Úvodní kolo nové extraligové sezóny se neslo ve znamení obratů. Přetahovaná o výsledek našla za stavu 3:3 vyvrcholení až v 59. minutě, kdy o vítězství a prvních třech bodech do tabulky rozhodl Jaroslav Vlach.

Do utkání vstoupili aktivněji Liberečtí, jenže z gólu se jako první radovala Mladá Boleslav. Při přesilové hře našel Juhamatti Aaltonen na levém kruhu napřaženého Róberta Lantošiho, který ranou z voleje otevřel skóre. O chvíli později ovšem Vojtěch Budík nahodil od modré kotouč na bránu a Martin Faško-Rudáš ho tečoval do sítě!

Jaroslav Vlach o vítězném gólu
Po souboji v rohu mi Oscar, nevím jestli chtěně, přistrčil puk a já ho chtěl už jen dostat na bránu. Vyšlo to skvěle.

Tygrům se následně povedl vstup do druhého dějství, když v přečíslení Martin Faško-Rudáš vybídl k zakončení Tomáše Filippi a ten z mezikruží zamířil přesně do horního rohu. Závěr této části se ale naopak vydařil hostům. Nejdřív totiž vyrovnal na 2:2 po individuální akci Juhamatti Aaltonen, načež další početní výhodu využil Filip Pyrochta.

Severočeši se tak museli v poslední třetině vrhnout do útoku a stav korigovali ve 46. minutě. Tomáš Filippi přihrál na zadní tyč najíždějícímu T.J. Melanconovi a ten nasměroval jeho pas za brankovou čáru. Vyrovnaný stav poté trval až do závěrečné dvouminutovky, kdy Oscar Flynn vybídl ke střele Jaroslava Vlacha a ten nechytatelným projektilem rozhodl o první letošní výhře!



Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Byl to pro nás těžký start, což jsme přesně očekávali. Přijel sem velmi kvalitní soupeř a podle mě jsme viděli dobré utkání z obou stran. Oby týmy předvedly parádní hokej. Zápas byl plný zvratů a divácká atmosféra byla skvělá. Jsme šťastný, že jsme to dotáhli do vítězného konce, protože to je takhle na začátku velmi důležité."
Jiří Kalous
BK Mladá Boleslav
„Prohra nás samozřejmě mrzí, protože jsme sahali minimálně po bodu. Ztratit zápas takhle v závěru je škoda. Musím ale říct, že jsme s Libercem odehráli vyrovnanou partii, šance byly na obou stranách. Rozhodně se máme od čeho odrazit."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner