Report

Tygři se na Hradec hned třikrát dotáhli, body ale zůstávají pod Bílou věží

Hradec Králové/Liberec - První venkovní představení Tygrů v této sezóně nabídlo v Hradci hutnou gólovou nadílku a vyrovnaný rekord extraligy v podobě tří trestných střílení. Hned v úvodních minutách klání vsítil každý z celků po brance, o krok napřed však byli v dalším průběhu domácí. Liberečtí dokázali třikrát vyrovnat, na čtvrtou trefu Hradce ale již odpovědět nedokázali a padli 3:5.

Vstup do duelu vyšel lépe domácím, kdy využil ve druhé minutě zaváhání v tygřím pásmu Oliver Okuliar a z otočky zamířil na vyrážečku - 1:0. Krátce poté zastavil do úniku ujíždějícího Oscara Flynna nedovoleně David Šťastný, a tak následovalo trestné střílení. Vstříc Patriku Bartošákovi vyjela právě liberecká devatenáctka a bekhendovým blafákem vyrovnala - 1:1.

Uběhlo však něco málo přes tři minuty a diváci hradecké ČPP Arény se dočkali dalšího nařízeného nájezdu. Tentokrát však byl faulovaným hráčem Oliver Okuliar, jenž se posléze pokoušel o podobné zakončení jako Flynn, jeho provedení ale brankou neskončilo.

Hradeckým se ale přece jen podařilo znovu odskočit do vedení, a to využitím přesilovky ve 13. minutě. David Šťastný si v ní najel na pravou stranu a zápěstím vypálil přes početnou clonu - 2:1. Srovnání měl na holi v závěru třetiny Martin Faško-Rudáš, vlivem zakončování v pádu ale puk dopravil pouze na betony.

Ve 24. minutě ujížděl vstříc královéhradecké kase Michal Bulíř a jelikož jej zahákoval při zakončení Patrik Marcel, nařídilo se již třetí trestné střílení v zápase! K jeho exekuci se znovu rozjel Oscar Flynn a tentokrát zkusil kličku na svou forhendovou stranu, Bartošáka ale napodruhé nepřelstil.

Oscar Flynn o utkání v Hradci
Hrál se hodně útočný hokej, byla tam spousta chyb. Hradec hraje atraktivně a sešly se podle mě dva podobné styly hokeje. Podle toho to na ledě vypadalo.

Tygřího útočníka však tento neúspěšný souboj dlouho trápit nemusel. Ve 28. minutě totiž domácího maskovaného muže Oscar Flynn překonal v přesilovce, kdy zužitkoval pobídku od Rychlovského - 2:2. Ještě před druhou sirénou ale navrátil vedení Mountfieldu v početní výhodě Oliver Okuliar, který vsítil ranou o břevno svou druhou branku v klání - 3:2.

Poprvé v utkání mohli Hradečtí ve 46. minutě odskočit na rozdíl dvou branek díky Davidu Šťastnému, jeho střela ale skončila pouze na břevně. Ani ne dvě minuty poté se naopak mohli radovat Tygři! Michal Bulíř vybídl pasem do slotu rozjetého kapitána Michala Birnera a ten se bombou do horní části Bartošákovy klece nemýlil - 3:3.

V 51. minutě nebyl daleko od třetí trefy v zápase Oliver Okuliar, stejně jako Šťastný ale zvonila za Hrenákem branková konstrukce. Zhruba sto sekund poté se ale skóre znovu měnilo a zpět do vedení zaslal domácí Aleš Jergl - 4:3. Napočtvrté se již svěřencům Filipa Pešána stav dorovnat nepovedlo a prázdné liberecké zařízení trefil přes celé hřiště Oliver Okuliar, který zkompletoval hattrick - 5:3.


FOTO: Stanislav Souček (mountfieldhk.cz)

Trainerstimmen

Boris Žabka
Bílí Tygři Liberec
„Na to, že se hrálo druhé kolo, jsme viděli kvalitní zápas. Byl to vyrovnaný hokej. Soupeř nás trošku předčil v nerovnovážných stavech, kde jsme dostali dva góly, ale nakonec jsme se i tak do utkání vrátili. Rozhodla malinká chybička na konci, kdy jsme špatně přebrali střídajícího hráče. Chceme ale pochválit kluky za výkon. Vytvořili jsme si dost gólových příležitostí, ale nebyli jsme tak produktivní jako soupeř, což si myslím, že rozhodlo."
Tomáš Martinec
Mountfield HK
„První domácí zápas jsme hráli ve skvělé atmosféře. Fanoušci byli opravdu naším šestým hráčem a mají velký podíl na tom, že výsledek dopadl v náš prospěch. Utkání mělo výbornou úroveň, bylo to nahoru – dolů a Liberec hrál skvěle. Musím říct, že ve druhé třetině byl jednoznačně lepší. Nebýt Patrika Bartošáka v bráně, tak by Liberec výsledek překlopil na svou stranu a těžko bychom ho obraceli. Tam se zápas lámal, měli jsme velké štěstí. Do třetí třetiny jsme se srovnali a náš výkon šel zase nahoru. Byť chvílemi třeba se štěstím, tak jsme to nakonec urvali bojovností a charakterem na svoji stranu. Do kabiny patří pochvala."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner