Report

Tygři málem ztratili tříbrankové vedení. Nakonec ale výhru proti Kladnu uhájili

Liberec – Tygrům se v zápase s Kladnem náramně povedla úvodní desetiminutovka, v níž vstřelili hned tři branky. Rytíři se ovšem ve druhé třetině zvedli a snížili na rozdíl jediné trefy. Liberec ale těsný náskok udržel a přerušil sérii tří porážek. První extraligové trefy si v zápase připsali obránci Jakub Dvořáka a Tomáš Galvas.

Domácí fanoušci mohli v utkání s Kladnem slavit už po čtyřiačtyřiceti vteřinách. Jakub Dvořák si od modré sjel až před bránu a povedenou střelou zaznamenal svůj první gól v extralize. V 6. minutě poté Martin Faško-Rudáš přihrál zpoza brány Tomáši Filippi a ten z bezprostřední blízkosti navýšil skóre. Povedený začátek zápasu završil Tomáš Galvas, jehož vyslal do úniku Oscar Flynn. Teprve sedmnáctiletý obránce překonal Bowa kličkou mezi betony a rovněž si připsal premiérovou trefu v české nejvyšší soutěži!

Jakub Dvořák o utkání s Kladnem
Kladno se nadechlo po naší nevyužité přesilovce pět na tři. Začali jsme poté zbytečně ztrácet kotouče a modré čáry a soupeř získal momentum. Na konci jsme ale ukázali bojovnost a udrželi to.

Ve druhé části ovšem Rytíři srovnali tempo a krátce poté, co se duel přehoupnul do své druhé poloviny, snížil dělovkou od modré Jiří Ticháček. Vzápětí využil přesilovku Eduards Tralmaks a rázem to bylo už jen o gól.

V závěrečné periodě se tak Středočeši snažili o vyrovnání, domácí už jim ale další branku nepovolili a připsali si druhou výhru v sezóně.



Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Byly to naprosto zbytečné nervy a ukázka současného stavu, ve kterém naše mužstvo je. Téměř nás popravila naše vlastní přesilová hra. Speciální týmy nás velmi trápí a musíme se v nich zdokonalit, jinak budeme ztrácet zápasy."
Otakar Vejvoda
Rytíři Kladno
„Člověk nemusí být velký odborník, aby věděl, že jsme zápas prohráli v první třetině. Hrálo se nahoru dolů a byly tam strašné školácké chyby. Soupeř nějaké udělal taky, ale my je nepotrestali. Poté jsme se dostali do utkání a myslím, že jsme mohli dát i nějaké branky navíc. V závěru jsme si mohli vytvořit tlak, ale vyloučení nás stála hodně sil."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner