Report

Tygři nastříleli Boleslavi osm gólů! Král má první nulu

Mladá Boleslav/Liberec – Tygři opanovali druhé letošní derby, když na ledě Mladé Boleslavi vyhráli vysoko 8:0. Po dvou gólech si připsali Filippi s Rychlovským, čtyři asistence zaznamenal Najman. První branku za Liberec vstřelil Kelly Klíma, svou premiérovou extraligovou nulu poté vychytal Daniel Král. Svěřenci Filipa Pešána využili v zápase čtyři přesilovky a jednou se prosadili v oslabení. Duel ozvláštnil také obránce Tomáš Galvas, který z důvodu velké marodky nastoupil ve třetím útoku.

Tygři znovu ovládli úvodní třetinu zápasu, tentokrát se ale prosazovali až v jejím závěru. Nejdříve pálil z kruhu přesně do horního rohu Ronald Knot, následně využil přesilovku po Najmanově křížné přihrávce Tomáš Filippi.

Jakub Rychlovský o zápase
I když jsme dvě předchozí utkání prohráli, tak jsme v nich nehráli špatně. V naší hře byly prvky, které jsme tvrdě trénovali. Proti Boleslavi se ta naše každodenní práce potvrdila. Teď na to musíme navázat.

Nedisciplinovanost Bruslařů poté Liberec nekompromisně trestal i ve druhé části. Adam Najman přihrál zpoza brány Jakubu Rychlovskému a ten svým zakončením z hranice brankoviště vyhnal Novotného z brány. V další početní výhodě přišel Najman opět s exkluzivní přihrávkou, kterou zužitkoval Tomáš Filippi. Ještě před odchodem do kabin se podruhé radoval i Jakub Rychlovský, jenž překvapil Růžičku ranou z ostrého úhlu.

V závěrečném dějství si Severočeši zkušeně své vedení pohlídali a ještě ho navíc navýšili. Ivanovu střílenou přihrávku šikovně usměrnil do brány Jaroslav Vlach, přečíslení poté proměnili Jan Šír a Kelly Klíma, jenž vstřelil svůj první letošní gól a uzavřel skóre na konečných 8:0 pro Liberec.


Derby okořenila i bitka Jana Šíra s Adamem Jánošíkem

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Do utkání jsme vstoupili dobře a vstřelili dvě branky. Několikrát už jsme takto v sezóně první třetinu odehráli, takže si moc vážíme toho, že jsme v tom výkonu tentokrát pokračovali až do konce zápasu. Výborně nám zahrály speciální týmy a skvěle zachytal gólman. Celý tým tvrdě pracoval od první do poslední minuty, patří mu velká pochvala."
Jiří Kalous
BK Mladá Boleslav
„Zápas se nám absolutně nepovedl. První třetina podle mě nebyla špatná, i když jsme ji prohráli. V té druhé jsme ale inkasovali další tři góly v oslabení a náš domeček se sesypal. Najednou byl náskok soupeře hrozivý a na náš tým padla deka. Bohužel už jsme s tím poté nebyli schopni nic udělat. Chtěl bych poděkovat fanouškům za to, že fandili celé utkání, i když viděli, že se mužstvu nedaří. "

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner