Report

Úspěšná odveta! Liberec v přestřelce porazil Hradec

Liberec — Šelmy potvrdily, že vysoká výhra nad Boleslaví v minulém kole nebyla náhodou, když si vyšláply na hradecký Mountfield. Proti tomu si vybudovaly brzký třígólový náskok, Východočeši jej však postupně zmenšili a v závěru hrozili vyrovnáním. Nakonec však všechno dobře dopadlo a Tygři si tak připisují tři body do tabulky.

Tygři tradičně skórovali jako první a to už dokonce poosmé v řadě. Michal Bulíř nastartoval protiútok, který po jeho přesném křížném pasu úspěšně do horního růžku zakončil Adam Najman. Čtyři minuty nato navíc bylo mezi domácím publikem ještě veseleji. Jakub Dvořák sebral ve slotu odražený puk a obratem ho poslal pod víko Kiviahovy klece — 2:0.

Druhé třetiny byly zatím pro Tygry fatální, tentokrát však toto pravidlo neplatilo. Už v třiadvacáté minutě se totiž povedlo zvýšit na rozdíl tří branek Tomáši Filippi, který po hradecké chybě na modré bekhendovým blafákem vykoupal hostujícího brankáře. Východočeši ale byli s to vzápětí reagovat při početní výhodě. Po několika dorážkách se podařilo puk za Krále procedit Patriku Miškářovi — 3:1. Miškářův gól se pro postavení hráče v brankovišti ještě liberecká střídačka pokoušela zvrátit trenérskou výzvou, avšak neúspěšně.

Michal Bulíř o úvodu zápasu
S dobrým úvodem se dá utkání lépe kontrolovat. Letos jsme ale několikrát vedli o dva góly po první třetině a do vítězného konce jsme to nedotáhli. Něco jsme si k tomu řekli a nyní ke hře v takové situaci přistupujeme jinak.

Realizační tým Filipa Pešána ale nemusela neúspěšná námitka mrzet, jelikož se o tři a půl minuty později trefil Michal Bulíř. Tomu se vyplatilo počkat na zaváhání Kiviaha, kterému vypadl kotouč z výstroje, a zkušený liberecký forvard ho tak mohl uklidit do sítě. Soupeř ale opět dovedl reagovat a čtyři minuty před druhou přestávkou snížil na 4:2 Oliver Okuliar ranou od modré.

Šelmy však otevřely skóre i ve třetí třetině po přesné dělovce Vojtěcha Budíka z první — 5:2. Hradec se ale opět dokázal z inkasované branky otřepat a dvěma slepenými trefami Olivera Okuliara a Christophera Lalancetta skrouhl manko na rozdíl jednoho gólů. Vyrovnání se ale hosté nedočkali a parta kolem kapitána Michala Birnera si tak připisuje druhou tříbodovou výhru v řadě po vítězství 5:4.

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Utkání bylo velmi těžké. Soupeř byl velmi aktivní, kousal do poslední vteřiny a nevzdal to ani když prohrával o tři góly. Hradec má opravdu kvalitní energický tým, což nám v závěru dělalo velké problémy. "
Peter Frühauf
Mountfield HK
„Těžko se to hodnotí. Konečně jsme dali na naše poměry větší množství branek a přesto odcházíme bez bodu. To nás mrzí. Ale zápas ukázal jakou máme kuráž a že dovedeme vyforčekovat plno puků a z toho vytvořit šance. Tomu musíme věřit do dalších zápasů a nesmíme se nebát hrát, protože máme rychlé hráče a umíme být důrazní. Musíme to však ukazovat celý zápas, protože na to máme. "

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner