Report

Doma poprvé bez bodu. Vyrovnaný souboj zvládli lépe Oceláři

Liberec – Skóre vyrovnaného utkání otevřeli Tygři až ve druhé třetině, Oceláři ale přispěchali s rychlým vyrovnáním. Napínavé střetnutí nakonec rozhodla branka Daniela Voženílka v 53. minutě. Liberec tak poprvé v této sezóně nezískal doma ani bod.

Úvodní třetina i přes několik zajímavých situací branku nepřinesla a diváci si nakonec museli na první gól počkat až do 32. minuty. Tygři sice nevyužili sérii několika přesilovek, po skončení jedné z nich ale Michal Birner nabil Michalu Bulířovi a ten z pravého kruhu překonal Mazance. Hned na to ovšem vyrovnal po rychlé kombinaci v útočném pásmu Libor Hudáček a do závěrečné části se tak šlo za stavu 1:1.

Daniel Král o rozhodující brance
Byla to strašně smolná situace. Střela by mi letěla někam do břicha, jenže bek ji přede mnou zblokoval a puk se odrazil do brány. Snažil jsem se ho ještě vytáhnout hokejkou, ale už jsem na něj nedosáhl a útočník soupeře u něj byl první.

Rozuzlení obrovské bitvy přišlo až v poslední desetiminutovce. V rychlém přečíslení nesedla Martinu Růžičkovi střela a puk se smolně pro Tygry odrazil k Danielu Voženílkovi, jenž svou dorážkou otočil vývoj zápasu. Severočeši se poté ještě snažili ze všech sil vyrovnat, Třinec však své vedení uhájil. Trefou do prázdné brány navíc vítězství hostů pojistil Richard Pánik.

Trainerstimmen

Boris Žabka
Bílí Tygři Liberec
„Chtěli jsme zvládnout další domácí zápas, takže nás prohra samozřejmě mrzí. Za stavu 0:0 jsme měli šest přesilovek, bohužel jsme žádnou neproměnili. Některé z nich jsme přitom nesehráli špatně, chybělo nám v nich trochu štěstí. To rozhodlo utkání."
Zdeněk Moták
HC Oceláři Třinec
„Rozhodující bylo, že jsme zvládli ubránit přesilovky domácích. Při hře pět na pět jsme podle mě byli lepší. Dostávali jsme se do střeleckých pozic a vytvářeli si brankové příležitosti. Zklamáním je pro mě naše neukázněnost."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner