Report

Výborná třetí část a Rychlovského hattrick zajistily proti Kladnu tři body

Kladno/Liberec - Tygři v posledním duelu před reprezentační pauzou inkasovali již po deseti sekundách hry, záhy se ale dotáhli. Liberečtí nicméně ztráceli na Rytíře i před druhým odchodem do kabin. Díky skvělé třetí části, kde se prosadili hned čtyřikrát, ale překlopili vývoj pevně do svých rukou. Nakonec si se Středočechy poradili 6:3 a berou i po prvním hattricku Jakuba Rychlovského v extralize tři body.

Povedený vstup do utkání předvedli Kladenští, kterým zajistil vedení již po deseti sekundách hry Denis Kusý, jehož vybídl k ráně ze slotu zpoza branky Klepiš - 1:0. Srovnat mohl hned v první přesilovce Tygrů Michal Birner, jeho rána ale prolétla jen těsně vedle horního rohu domácí klece! Šelmy se ale nakonec přece jen radovaly díky Tomáši Filippi, který si podržel puk na pravém kruhu a poté proměnil k bližší tyči - 1:1. Otočit skóre mohl nedlouho poté z úniku Michal Bulíř, Adam Brízgala však byl pozorný.

Ve svižném hokeji se šancemi na obou stranách se pokračovalo i nadále, ačkoliv se začátkem druhé části se iniciativa překlopila více na stranu Rytířů. Těm se navíc znovu podařilo odskočit, když skóroval ve vlastním oslabení Jakub Strnad nechytatelně pod břevno - 2:1. Na rozdíl dvou tref mohl Kladno poslat Jaromír Pytlík, orazítkoval ale pouze Královu tyč. V přesilovce o pár chvil později ale dvougólového náskoku dosáhl pro svůj tým Jakub Klepiš - 3:1. Téměř ihned však dokázal kontrovat po vyhraném buly Jakub Rychlovský - 3:2.

Jakub Rychlovský o povedené třetí části
Před třetí třetinou jsme si řekli, že po nich půjdeme a budeme aktivní. Z toho vyústily naše branky.

Náramně se však našemu celku povedla třetí perioda. Hned ve 42. minutě totiž srovnal na 3:3 Jaroslav Vlach a ani ne dvě minuty poté otočil vývoj zápasu Michal Bulíř - 3:4 Již dvougólový trhák šelmám zařídil ve hře čtyř proti pěti v brejku Jakub Rychlovský - 3:5. Tygří výhru poté v závěru duelu zpečetil trefením prázdného kladenského zařízení Jakub Rychlovský, jenž tak zároveň dokončil hattrick - 3:6.

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Připravovali jsme se na těžký zápas. Věděli jsme, že budou domácí velice aktivní, budou bruslit, a to se potvrdilo do puntíku. Z rychlého agresivního forčeku jsme obdrželi první branku, což bylo to, jak jsme přesně začít nechtěli. Domácí na nás vlétli a myslím si, že to, že jsme z první třetiny odešli s remízou 1:1, pro nás bylo super. Domácí byli výrazně aktivnější a obraz hry se moc nezměnil ani ve druhé třetině. Byl to takový trochu bláznivý zápas, protože jsme dostali gól v přesilovce, domácí odskočili a pomohl nám gól z buly na 2:3. Dostali jsme se zpátky na dostřel a prostě jsme druhou třetinu nějak přežili. Myslím si, že byli domácí dvě třetiny výrazně lepším týmem. My si do třetí části řekli, že nemáme co ztratit a pokusili jsme se zjednodušit naši hru a rychle dávat kotouče z obranného pásma. Samozřejmě jsme si chtěli udělat dobré vstupy do pásma soupeře, a to se nám podařilo. Vstřelili jsme ve třetí třetině rychlé branky a tím jsme se dostali nahoru na koně. Obraz hry se trochu změnil, ale jsme samozřejmě šťastní, že jsme utkání dotáhli a vyhráli. Kluci zaslouží za třetí třetinu obrovskou pochvalu. Nesložili jsme zbraně, dali jsme do toho všechno a zápas jsme otočili. Musím sportovně uznat, že pro Kladno je to krutý výsledek. Troufnu si tvrdit, že hráli dvě třetiny skvěle."
Otakar Vejvoda
Rytíři Kladno
„S první třetinou jsme nebyli úplně spokojeni. I když jsme byli aktivní a byli rychlí v útočné třetině, kde jsme také měli dobré věci, tak jsme dali soupeři dvakrát samostatný nájezd dvou na jednoho. Byly tam ztráty puku ve střední třetině na útočné modré, kde jsme to nahrávali někomu, kdo tam možná mohl být, ale nebyl. S druhou třetinou jsme byli hodně spokojení. Zápas jsme prohráli třemi střelami za sebou ze tří kontrů."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner