Report

Tygři podruhé skolili lídra! Zápas rozhodl Filippi v poslední minutě

Pardubice/Liberec – Liberečtí hokejisté uspěli na ledě lídra a Pardubice porazili i podruhé v sezóně. Zápas sice spěl za stavu 2:2 do prodloužení, jenže Tomáš Filippi se třiapadesát vteřin před koncem dostal do samostatného úniku a zajistil Tygrům plný počet bodů!


O něco aktivněji do utkání vstoupilo domácí Dynamo, jako první ale udeřili Tygři. Michal Ivan zpoza branky přihrál Jaroslavu Vlachovi, jenž rychlou střelou propálil Milana Kloučka. Pardubičtí si vytvořili hned několik slibných příležitostí na vyrovnání, a nakonec se těsně před koncem úvodní dvacetiminutovky přece jen dočkali. Odraženého kotouče se zmocnil Matěj Paulovič, který ho poslal za záda Daniela Krále.

V polovině druhé třetiny se Východočeši dostali do vedení. Robert Říčka našel Tomáše Hyku, který už se v dobré pozici nemýlil. Liberečtí ovšem vzápětí přišli s rychlou odpovědí. Jan Šír vypálil z ostrého úhlu a kotouč poslal přesně do skulinky u pravé tyčky. Před závěrečným dějstvím tak bylo vše otevřené.

V poslední dvacetiminutovce byly oba týmy velmi blízko k vedoucímu gólu. Na liberecké straně se do velké šance dostal Adam Najman, Milan Klouček proti němu však předvedl skvělý zákrok. Dynamo zase mělo k dispozici dvě přesilovky, přes kompaktní obranu Severočechů se ale prosadit nedokázalo. A tak přišel rozhodující moment zápasu až necelou minutu před koncem základní hrací doby. Jakub Rychlovský vybojoval kotouč pro Tomáše Filippi, jenž krásnou individuální akcí vystřelil šelmám cenné tři body

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Odehráli jsme velmi bojovné utkání proti skvělému soupeři. I když jsme většinu času strávili v našem pásmu, hráli jsme organizovaně a velké šance soupeře pochytal vynikající Král. Kromě vítězného gólu Tomáše Filippi v závěru rozhodla i šťastná trefa na 2:2 z nulového úhlu. Naší vírou a bojovností jsme zápas dotlačili do vítězného konce. Nebyli jsme lepší tým, ale utkání jsme zvládli. Vítězství bych nepřeceňoval."
Václav Varaďa
HC Dynamo Pardubice
„Výsledek je pro nás samozřejmě krutý, průběh zápasu byl pro nás lepší. Lacině jsme inkasovali v podstatě všechny tři branky po individuálních chybách, to se v hokeji stane. Štěstí šlo na druhou stranu, nemohli jsme dát branku, kterou bychom odskočili. Měli jsme šance, dvě přesilové hry na konci zápasu, poté přišla smolná věc a chyba, která vyústila v branku. Soupeř hrál velmi slušně, my jsme se vydali, ale to máme za nula bodů. Připravíme se, hodíme to za hlavu a v úterý hrajeme znovu."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner