Report

Rychlovského branky nestačily, tři body pod Ještědem slavil Motor

Liberec – Vítězná šňůra Bílých Tygrů je minulostí. Proti Českým Budějovicím nevyšla svěřencům Filipa Pešána první polovina duelu a výsledkem byla prohra 2:5. Oba góly Severočechů obstaral útočník Jakub Rychlovský.

Na první změnu skóre si diváci museli počkat do 16 minuty, kdy se povedenou tečí prosadil českobudějovický Lukáš Vopelka. Z pohledu Motoru tím nastartoval velmi povedenou první půlku zápasu.

Po změně stran totiž Jihočeši odskočili do tříbrankového vedení. Nejprve zaskočil Krále střelou z mezikruží Milan Doudera a posléze pálil přesně také Martin Beránek. To byla vstupenka do utkání pro libereckého navrátilce Lukáše Paříka, jenž hned po minutě v bráně sledoval přes celé kluziště snížení z hole Jakuba Rychlovského.

Jakub Rychlovský o startu duelu
Nešly nám nohy. Bylo to od nás mdlé a všude jsme byli o krok později. Budějovicím se naopak všechno odráželo. Šly tomu naproti a první dvě třetiny byly jednoznačně lepší.

Neprůstřelnost Paříka ovšem netrvala dlouho. Jan Ordoš úspěšnou bekhendovou střelou mezi nohy nachytal domácího gólmana a vrátil na hokejky Motoru klid. Ten pak sice ve třetí části naboural druhou trefou Jakub Rychlovský, ale to bylo ze strany šelem vše. Jan Ordoš naopak dalším přesným zásahem pečetil výhru hostů.

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Další těžké domácí utkání. Chtěli jsme do zápasu dobře vstoupit a myslím, že jsme v úvodu nějaké šance měli. Soupeř ale dneska předvedl výborný výkon. Ty příležitosti v první části jsme neproměnili, Motor se ujal vedení a my už pak měli hřiště nakloněné spíše do kopce. Když už jsme vstřelili kontaktní branku, soupeř hned odskočil. Zápas se zkrátka od samého začátku nevyvíjel dobře, Budějovice nás předčily v osobních soubojích a to rozhodlo. "
Ladislav Čihák
Banes Motor České Budějovice
„Jsem rád, že jsme zlomili naši černou venkovní sérii. Paradoxně se nám dnes podařila druhá třetina, v tom jsme se ponaučili z Varů. Těší mě, že nám to dnes sedlo a konečně jsme dali více než tři góly. Tým si šel za vítězstvím, takhle bychom se venku chtěli prezentovat."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner