Report

Devítigólový večer pro Spartu. Tygři jí podlehli rozdílem jedné branky

Liberec — Z druhého domácího utkání v řadě nakonec jako vítěz odchází Sparta. Šelmy s aktuálně druhým týmem tabulky sehrály vyrovnanou partii, gól Michala Řepíka ve třetí třetině ji ale nakonec rozsekl pro soupeře z hlavního města. K úspěchu nakonec nestačily ani tři body Oscara Flynna.

Liberec vykročil do utkání pravou nohou, když už v páté minutě šel do vedení. Oscar Flynn si obbruslil sparťanského beka, aby mohl následně v pádu nahrát na Michala Ivana, od jehož brusle se kotouč odrazil do branky. O devět minut později však vyrovnala Sparta z přesilovky. Roman Horák našel před Králem nikým nehlídaného Joshe Kestnera, jenž se zakončením neměl problém. O jedenáct vteřin později bylo ještě hůř. Michal Kempný po buly v útočném pásmu dostal kotouč na modrou a bez delšího rozmýšlení propálil Daniela Krále.

V pasáži v závěru první části utkání sice srovnal z přesilovky po přesném laseru Oscar Flynn, za půl minuty ale Pražané opět odskočili. Z podobné situace jako Kempný skóroval Ondřej Mikliš — 2:3.

Daniel Král o klání se Spartou
Myslím, že to byl vyrovnaný zápas, oba celky předvedly kvalitní výkon. Bohužel se nakonec štěstí přiklonilo na stranu soupeře.

Ve druhé třetině se diváci v zaplněné Home Credit Areně dočkali vyrovnání. Adam Najman při početní výhodě našel křížným pasem Tomáše Filippi, jenž přesným projektilem o tyč uklidil puk do sítě. Na trefu nejproduktivnějšího hráče extraligy navázal po pěti minutách svým druhým gólem v zápase Oscar Flynn, který svým nezaměnitelným kanónem zúročil nahrávku z rohu od Hawryluka, a rázem bylo skóre otočeno. Dvě minuty před druhou přestávkou však srovnal Radek Mužík. Do závěrečné dvacetiminutovky se tak šlo za vyrovnaného stavu 4:4.

Tuto rovnováhu narušil v osmačtyřicáté minutě Michal Řepík, jenž z pohybu svou svižnou ranou rozvlnil libereckou síť. Další gól už ve zbývajícím čase nepadl, přestože to ještě v závěru zkoušeli Liberečtí bez brankáře. Po šedesáti minutách tedy svítil na kostce nad ledem stav 4:5 ku prospěchu soupeře.

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Dostat deset branek za dva domácí zápasy je šílené. Ještě k tomu, když jsme dva, resp. čtyři vstřelili. Podle mě jsme do utkání dobře vstoupili, pak ale přišlo za mě diskutabilní vyloučení a soupeř jej hned potrestal. To zastavilo náš rozběh zápasu a z šoku z inkasovaného gólu jsme dostali hned druhý. Pak jsme se sice zmátořili, ale těch branek dostáváme hrozně moc a hlavně strašně lacině. "
Pavel Gross
HC Sparta Praha
„Po deseti minutách jsem si říkal, kam ten zápas směřuje. Strašně nám ale pomohl první gól z přesilovky a hned na to navazující druhý. Tím jsme se nakopli a bylo to lepší. Poslední třetina se mi velmi líbila, byli jsme aktivní, napadali jsme jejich beky a nedovolili jsme jim tam ty věci, ve kterých jsou silní. Měli tam dvě až tři šance, ale Liberec je zkrátka dobrý tým. Klobouk dolů před kluky jak to obrátili."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner