Report

Návrat z repre pauzy úspěšný! Tygři se v Hradci prosadili pětkrát

Hradec Králové/Liberec – Tygrům v Hradci Králové náramně vyšla první třetina, v níž se dostali do dvoubrankového vedení. Produktivní zůstali i ve druhé periodě a byť se Východočeši také dočkali gólové radosti, Liberec měl stále dostačující náskok. Ten si nakonec díky pevné defenzivě, podpořené brankářem Paříkem, udržel až do konce.

Liberečtí zvedali ruce nad hlavu už v 6. minutě. Jakub Rychlovský se dostal k puku na pravém kruhu a povedenou ranou mezi betony Laurikainena otevřel skóre. První část hodně kouskovala vyloučení, přesilovku ale využili jen Tygři. Půl minuty před první sirénou vyrazil domácí brankář střelu T.J. Melancona nad sebe a puk se poté z výšky snesl za jeho záda.

V úvodu druhé třetiny snížil střelou z levé strany Alex Tamáši, jenže hosté vzápětí znovu odskočili. Vojtěch Budík nabil na levém křídle Oscaru Flynnovi a ten dělovkou z první potřetí rozvlnil hradeckou síť. O chvíli později navíc druhý útok Liberce pěkně vykombinoval přečíslení tři na dva a Jayce Hawryluk z bezprostřední blízkosti zvýšil už na 4:1. Ještě před dalším odchodem do šatem ale Paříka překonal Aleš Jergl.

V poslední dvacetiminutovce se Východočeši snažili dostat na dostřel, svěřenci Filipa Pešána jim už ale žádnou další branku nepovolili. Třetí výhru v řadě navíc v závěru pojistil gólem do prázdné klece Ronald Knot.

Foto: Stanislav Souček

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„S utkáním jsme spokojení. Dobře jsme do něj vstoupili, bylo důležité, že jsme měli výborný pohyb a nasazení a domácím jsme se vyrovnali v soubojích. Ujali jsme se vedení a přestáli i oslabení. Ve druhé třetině nám akorát nevyšel začátek a závěr, domácí snížili a ještě cítili energii do třetí třetiny. Věděli jsme, že po nás půjdou, a nahazovali k nám kotouče, ale jak čas ubíhal, tak jsme se s tím vyrovnávali líp a líp a nakonec jsme ten tlak ustáli. Celý mančaft v čele s gólmanem Paříkem zaslouží za výborný výkon pochvalu, vyhrát jsme si zasloužili."
Tomáš Martinec
Mountfield HK
„Po reprezentační pauze jsme chtěli začátek odehrát jednoduše a zodpovědně. Věděli jsme, že bude důležité do zápasu dobře vstoupit, ale to se nám nepovedlo. Liberci jsme nabídli několik šancí a jednu z nich potrestal. Přestože jsme se do utkání mohli vrátit ve dvojnásobné přesilovce, nedostali jsme se ani do žádné šance a naopak jsme potom v oslabení inkasovali. První třetina udala zápasu ráz, tlačili jsme do kopce. Do druhé jsme výborně vstoupili a hned snížili, ale v našem tlaku jsme soupeři znovu hloupými chybami nabídli možnost odskočit. Liberec je trestal a přestože jsme bojovali až do konce, tak si myslím, že vyhrál zaslouženě."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner