Report

Divoká přestřelka pro Litvínov. Tygři nestačili na krušnohorského soka 3:6

Litvínov/Liberec - Zápas hraný na druhý svátek vánoční na ledě Litvínova přinesl bohatou gólovou nadílku. Hned v úvodní dvacetiminutovce totiž padlo celkem šest branek, z toho však čtyři do té tygří. Další vývoj duelu již byl o mnoho klidnější, zvrat ve skóre se už ale neudál. Všechny body tak zůstaly po výhře 6:3 na domácí půdě chemiků.

Úvodní perioda duelu v Litvínově divokou přestřelku. Již ve druhé minutě vyslal Tygry do vedení završením úniku do odkryté domácí klece Michal Bulíř - 0:1. Hned dvanáct sekund nato ale bylo skóre opět na pomyslné nule. Pohotově totiž z levé strany přispěchal s vyrovnáním litvínovský Jindřich Abdul - 1:1.

Ve 12. minutě dokázali chemici úspěšně ubránit oslabení a díky brejkové situaci Ondřeje Kašeho zakončené bekhendem otočit vývoj zápasu - 2:1. Nedlouho poté dostali Litvínovští k dispozici také svou vlastní přesilovku. Tu ukončil předčasně tečí těsně před Paříkem Ondřej Kaše a posunul náskok svého celku již na dvě trefy - 3:1.

To nicméně nebylo z první části vše. Ve vlastním oslabení dokázal ujet Jakub Rychlovský a snížit v pádu mezi betony Mateje Tomka - 3:2. Domácí však svou početní výhodu, vylepšenou na dvojnásobnou, dokázali zužitkovat a po ráně Davida Kašeho z pravé strany vedli znovu o dvě branky - 4:2.

Druhá třetina přinesla zklidnění a Tygři mohli v několika případech snížit, do třígólového rozdílu ale naopak odskočil Litvínov. Jeho v pořadí pátá branka byla připsána po šťastném odrazu Ondřeji Jurčíkovi a do liberecké klece přišel Daniel Král - 5:2.

Ten dlouho odmítal litvínovské střelce, nakonec ale byl přece jen donucen kapitulovat. Puk před Králem dokázal pět minut před koncem tečovat Nicolas Hlava - 6:2. Na tuto trefu ještě dokázal odpovědět od modré Jan Šír, pouze tak ale upravil konečný stav na 3:6 pro šelmy.

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Do Litvínova jsme přijeli s cílem odehrát co nejvíce minut v rovnovážném stavu, protože jsme věděli, že domácí mají velmi kvalitní a efektivní přesilové hry. Což se nám poslední zápasy nedařilo. Vyloučených na naší straně bylo strašně moc a s takovýmhle počtem se zápas vyhrát nedá. Utkání se v přesilových hrách zlomilo a rozhodlo. Jako další zlomovou situaci vidím to, když jsme po našem dobrém vstupu a vstřelené brance do několika vteřin inkasovali okamžitě vyrovnávací gól, který domácí nakopl. A poté přišly i zmiňované přesilové hry, které soupeř využil. Zápas, který mohl skončit i 8:8, byl pro diváka vynikající. Bohužel jsme narazili na velmi slušně chytajícího domácího brankáře a nebyli jsme schopni vstřelit víc než tři branky."
Karel Mlejnek
HC Verva Litvínov
„Po dvou porážkách doma jsme rádi, že jsme doma opět po delší době vyhráli. Musím říct, že soupeř byl dominantní v přechodu k nám do pásma. Vytvořil si tam spoustu příležitostí a Matej Tomek měl spoustu těžkých zákroků, tým ale vícekrát podržel. Speciální týmy byly na naší straně a myslím si, že to nakonec utkání rozhodlo."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner