Report

Rok 2023 završili Tygři výhrou. Obrat v Karlových Varech dokonal Filippi

Karlovy Vary/Liberec - Značně oslabená tygří sestava vyjela na své poslední utkání roku 2023, a to do Karlových Varů. S Energií změřily šelmy síly v této sezóně počtvrté a již potřetí inkasovaly jako první. Západočeši následně odskočili na rozdíl dvou tref, Liberečtí ale dokázali stav srovnat a gólem Tomáše Filippi v předposlední minutě vývoj zvrátit a vyhrát 4:2!

Start duelu si Tygři zkomplikovali faulem v úvodní minutě. Následné oslabení díky dobrým zásahům Daniela Krále přečkali, pár sekund po jeho konci ale byl liberecký brankář krátký na dorážku Jana Hladonika - 1:0. Obraz hry se z počáteční převahy domácích postupně vyrovnával a šelmy se dobrým forčekingem do zápasu dostaly. Díky pozornému Michalu Ivanovi v brankovišti, který zamezil pasu na volného Daniela Kružíka v závěru úvodního dějství, ztrácel Liberec po první siréně jen 0:1.

Ve druhé třetině si karlovarští střelci lámali zuby na skvěle chytajícím Danielu Královi. Druhý kotouč za jeho záda ale nakonec přece jen doputoval, když vypálil ve 31. minutě ke vzdálenější tyči Matěj Stříteský - 2:0. Libereckým poté přišla vhod dvojnásobná početní výhoda. Tuto variantu sice Tygři nevyužili, nicméně klasickou přesilovku už ano. Oscar Flynn v ní našel ve slotu hůl Michala Bulíře a ten puk nasměroval mezi tři tyče - 2:1.

Tomáš Filippi o výkonech Daniela Krále
Nejde říct nic jiného, než že nám zachránil zadek. To, co všechno chytil, včetně nájezdů.. Jsem za něj strašně rád, protože dře každý den a konečně se mu to začíná vracet.

Nedlouho po začátku třetí části se navíc Liberci povedlo srovnat. T. J. Melancon si vyhlídl v mezikruží Jakuba Rychlovského, který kotouč procedil až do karlovarské branky - 2:2. Příležitosti pro přiklonění skóre na svou stranu byly u obou celků, zlom ale přišel v náš prospěch v předposlední minutě klání. Tomáš Filippi přerušil v přesilovce své třízápasové čekání na gól a ostrou ranou dokonal tygří obrat - 2:3! Do prázdné domácí klece poté stvrdil vítězné rozloučení s rokem 2023 Michal Bulíř - 2:4.

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Do Karlových Varů jsme přijeli s nějakým záměrem. Minulé utkání se nám doma nepovedlo, takže jsme tady z něj chtěli složit reparát. Ale i z toho, co se týká dodržování systému a věcí, které jsme si řekli. Myslím si, že se nám to podařilo. Na začátku zápasu nás samozřejmě trochu zabrzdila tři vyloučení, takže ta třetina samozřejmě nebyla vůbec jednoduchá. Domácí měli výborný pohyb a myslím si, že hráli velice dobře. My jsme celý zápas tvrdě pracovali. Důležité bylo to, že jsme vstřelili gól na 1:2 a tím se dostali ve druhé třetině do utkání. Měli jsme tam nějaké příležitosti a ty, které měl soupeř, vychytal výborně Daniel Král a podržel nás. Do třetí třetiny jsme šli v dobrém rozpoložení, věřili jsme si a střídačka žila. Tým se povzbuzoval, tvrdě jsme pracovali a vyrovnali. Za nerozhodného stavu musím sportovně uznat, že se štěstí přiklonilo na naši stranu a odvážíme si tři body. Jsme za to nesmírně rádi, protože se nám teď dvě utkání po Vánocích nepodařila a tady jsme to zvládli. Určitě musíme kluky v čele s brankářem za výkon v Karlových Varech pochválit. Jsme spokojení, že máme tři body."
David Bruk
HC Energie Karlovy Vary
„Na naší straně jsou horší pocity. Z mého pohledu jsme odehráli velice dobré a kvalitní utkání. Měli jsme výborné dvě třetiny. Bohužel jsme nedokázali odskočit o víc gólů, přestože jsme třikrát unikli a vytvořili si šance. Zápas na konci rozhodlo nešťastné vyloučení a velmi dobře sehraná přesilová hra hostů. Mám pocit, že jsme si nezasloužili prohrát."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner