Report

Tygři Dynamu zatápěli, body ale míří na východ Čech

Liberec – Svěřenci Filipa Pešána si na svou druhou výhru v kalendářním roce 2024 budou muset počkat. Nedávným finalistům Spengler Cupu z Pardubic dlouho statečně odolávali, ovšem po třech inkasovaných gólech v závěrečné třetině museli sklopit uši.


Liberečtí vstoupili do zápasu aktivně a od začátku jich byl plný led. Po dvaceti minutách však mělo více důvodů ke spokojenosti Dynamo. Roman Will totiž pokryl všechny pokusy šelem a pouhou vteřinu před úvodní sirénou v přesilovce otevřel skóre Lukáš Sedlák.

Severočeši se ale brankou do šatny nenechali vykolejit a pokračovali v odvážném výkonu. No a dočkali se odměny. Červené světlo za Willem rozsvítila krásná přesilovková kombinace Adama Najmana a zakončujícího Jakuba Rychlovského. Rozuzlení však teprve mělo přijít.

A pro Bílé Tygry bylo velmi nešťastné. Lukáš Sedlák ze zdánlivě beznadějné pozice poslal kotouč před bránu, odkud si ho mezi tři tyče srazil obránce Michal Ivan. Konsternované šelmy pak inkasovaly ještě dvakrát, a sice z holí Tomáše Hyky a Davida Ciencialy. Všechny tři body tak zamířily na východ Čech.

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Hodnotí se to těžce. Utkání bylo kvalitní, stejně tak i atmosféra. Odehráli jsme super zápas, proti takhle silnému týmu jsme si vytvořili hodně příležitostí, ale bohužel rozhodla efektivita. Musíme na tento výkon navázat, protože jsme hráli velice dobře do obrany a v útoku jsme byli nebezpeční. Dneska je to ale hořké."
Václav Varaďa
HC Dynamo Pardubice
„Možná je výsledek pro domácí krutý, protože předváděli velmi dobrou hru. Nedávali nám moc prostoru a dostávali se do spousty šancí, ale Roman Will nás podržel. Chytal výborně a my jsme si pak počkali na naše šance. I přes ten nervózní konec jsme nakonec vyhráli. Liberec si možná zasloužil bod, ale my jsme hodně rádi za tři. Stálo nás to spoustu sil."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner